12 Ιανουαρίου 2012

Επιτέλους...Σταυροφόρος η Αννούλα μας!

Επιτέλους η αναγνώριση για την "τσαρίνα της Ελλάδας" την Μεγάλη Αννούλα !


Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφθηκε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο επίσκεψής της στο Ισραήλ, όπου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, της απένειμε τον Σταυρό των Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου. Πρόκειται για μία άκρως τιμητική διάκριση για την προσφορά της, τη στήριξή της στην Πατριαρχική Σχολή και γενικότερα τη στήριξη στο Πατριαρχείο, αλλά και στον Ελληνισμό της περιοχής.

Η κ. Διαμαντοπούλου επισκέφθηκε την Πατριαρχική Σχολή, που λειτουργεί ως Γυμνάσιο και Λύκειο ισότιμα με τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης και αναγνωρισμένη από το Κράτος από το 1911. Η υπουργός Παιδείας απένειμε τίτλους σπουδών στους μαθητές και συζήτησε μαζί τους και με τους καθηγητές τους. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που υπουργός Παιδείας επισκέπτεται τη Σχολή.

Επίσης, η κ. Διαμαντοπούλου με τον Ισραηλινό ομόλογό της επισκέφθηκαν το μουσείο του Ολοκαυτώματος.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η υπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Θρησκευτικών Υποθέσεων, Yakov Margi, και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κκ Θεόφιλο, και θα επισκεφτεί την Πατριαρχική Σχολή της Σιών.

Η υπουργός, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, έχει σειρά επαφών με σκοπό την ενεργοποίηση της διμερούς συμφωνίας για κοινά ερευνητικά προγράμματα, την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας, καθώς και τη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα στη Βιομηχανική Έρευνα και Ανάπτυξη, τομείς στους οποίους το Ισραήλ πρωτοπορεί.

Η υπουργός θα επισκεφτεί, ακόμα, δύο παγκοσμίου φήμης Ερευνητικά Κέντρα, το Ινστιτούτο Επιστήμης Weismann και τον Οργανισμό Αγροτικής Έρευνας ARO, το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της βιομηχανίας επιχειρηματικών κεφαλαίων (Venture Capital) που εστιάζουν στη χρηματοδότηση νεοσύστατων εταιρειών και αποτελεσμάτων καινοτομικής έρευνας πρώιμου σταδίου (pre-seed και angel funding).

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...