18 Ιανουαρίου 2011

Το άμεσο & το έμμεσο αντίκτυπο της πράξης μας στο κοινωνικό σύνολο.

Κατά την διάρκεια του πρόσφατου ποδοσφαιρικού αγώνα την Κυριακή 16/1/2011 μεταξύ της γηπεδούχου ομάδας Άρη Θεσσαλονίκης και της φιλοξενούμενης τον Πανιώνιο Ν.Σμύρνης έλαβε πράξη το εξής γεγονός:

Κάποιοι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας σεβόμενοι τα έθιμα έκαναν οινοποσίες στο πάρκο απέναντι από το γήπεδο του Άρη επί της οδού Αλκμήνης. Κάποια στιγμή τα αίματα άναψαν, συνηθισμένο γεγονός, και άρχισαν αμέσως δράση τα ματ που υπήρχαν έξω από το γήπεδο, καταλλήλως προετοιμασμένα με την μάσκα αερίων στο πρόσωπο, κάνοντας χωρίς δεύτερη σκέψη χρήση χημικών.
Το «ντού» των σωμάτων ασφαλείας στέφθηκε αμέσως με επιτυχία, άλλωστε η κατάσταση ούτε ιδιαίτερα έκρυθμη ήταν αλλά και τους φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας τους μετρούσες στα δάχτυλα των δυο χεριών σου, με αποτέλεσμα το πλήθος καλών και «κακών» φιλάθλων να διαλυθεί περιμετρικά του γηπέδου.
Πίσω όμως από την θύρα 1 στην οδό Μάνθου που κατέφυγαν κυνηγημένοι κάποιοι φίλαθλοι της ομάδας του Άρη τους περίμεναν κάποιες άλλες δυνάμεις των ματ επίσης έτοιμοι για «πόλεμο» με την μάσκα στο πρόσωπο οι οποίοι άρχισαν πάλι να ρίχνουν χημικά.
Τέλος καλό λοιπόν όλα καλά, οι καλοί & οι «κακοί» φίλαθλοι βάλανε στην κυριολεξία τα κλάματα και μπήκαν μέσα στο γήπεδο να δουν τον αγώνα ο οποίος ξεκίνησε κανονικά. Οι δυνάμεις καταστολής τελείωσαν την δουλειά τους, μάζεψαν τα χημικά τους (όσα δεν πρόλαβαν να ρίξουν), βγάλανε τις μάσκες τους και πήγαν σπίτι τους.
Αυτό ήταν το άμεσο αντίκτυπο της πράξης τους.

Την επόμενη μέρα Δευτέρα 17/1 οι μαθητές των 2 δημοτικών σχολείων και των 6 νηπιαγωγείων που πήγαν στο σχολείο τους, που τυγχάνει να βρίσκεται στην οδό Μάνθου και απέναντι από την θύρα 1 του γηπέδου του Άρη, όλως τυχαίως στο πρώτο διάλειμμα που έκαναν στο προαύλιο παίζοντας διαπιστώθηκε από τους δασκάλους τους ότι όλοι είχαν πρόβλημα τα μάτια τους και είχαν πρηστεί!
Και είναι απόλυτα φυσιολογικό θα πω εγώ μιας και τα εξελιγμένα χημικά που τον τελευταίο καιρό οι δυνάμεις καταστολής με τόση ευκολία πετάνε στον κόσμο, μη διακρίνοντας την αναγκαία εκτίμηση της κάθε κατάστασης, αν ο καλός Θεούλης δεν μας στείλει μια βροχούλα μετά το συμβάν και τύχει τις επόμενες ώρες να φυσάει συνεχίζουν την δράση τους!
Αυτό ήταν το έμμεσο αντίκτυπο της πράξης τους.

Και θέτω τρία ερωτήματα:
Α) Αυτό το γνωρίζει η Ελληνική αστυνομία(την παρατεταμένη δράση των χημικών); Προφανώς ναι.

Β) Και τι κάνει γι’ αυτό η Ελληνική αστυνομία; Προφανώς τίποτα.

Γ) Θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε την Ελληνική αστυνομία προτείνοντας την κάποιες λύσεις; Ευχαρίστως ναι:

Θα μπορούσαν να μην κάνουν αλόγιστη και άσκοπη χρήση χημικών, κάτι το οποίο κατά κανόνα δεν παρατηρείται τον τελευταίο καιρό.

Θα μπορούσαν επίσης σε περίπτωση που κάνουν αναγκαστικά χρήση, και το «πεδίο μάχης» βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, να ενημερώσουν τον δήμο να πλύνει τουλάχιστον το «πεδίο»ώστε να μην έχουν πρόβλημα εκ των υστέρων οι κάτοικοι και ιδιαίτερα οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.


Επειδή λοιπόν οι καιροί είναι δύσκολοι και οι άνθρωποι ζούνε στιγμές ατελείωτης ψυχολογικής πίεσης στην καθημερινή    τους ζωή, μήπως θα πρέπει κάποιοι να επανεξετάσουν κάποια πράγματα στο μυαλό τους και την στάση τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο; Ο κάθε κάτοικος αυτής της χώρας τους τελευταίους μήνες κουβαλάει τον δικό του σταυρό και κανένας πλην του ιδίου δεν γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις που βιώνει και τι αντίκτυπο έχουν αυτά στην συμπεριφορά του στο σύνολο της κοινωνίας.
Πρέπει όλοι να βάλουμε όλοι λίγο νερό στο κρασί μας και να είμαστε πιο προσεκτικοί και ήπιοι στις αντιδράσεις μας. Αυτό βέβαια για να γίνει προϋποθέτει ένα πολύ βασικό πράγμα: να σκεφτόμαστε πολύ περισσότερο πριν πούμε ή πράξουμε κάτι.

Θυμηθείτε οι καιροί που περνάμε είναι δύσκολοι και δυστυχώς οι καταστάσεις δείχνουν ότι θα γίνουν δυσκολότεροι!

Με τιμή
O Sporos        

5 σχόλια:

  1. Από ότι καταλαβαίνω από τα μικρολάθη του κειμένου αλλά και τον τρόπο που γράφεις τα έχεις πάρει πολύ άγρια!!! Παραείσαι όμως ευγενής...
    ΤΣΟΙΜΠΑ ΝΙΑΡΟΥΓΟΥ ΝΟΙΦΟΛΟΔΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και βγάλε τη λεκτική επιβεβαίωση που μου σπάει τα νεύρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι είσαι αυστηρός με τις δυνάμεις της "τάξης". Η προκατάληψη που φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχεις εναντίον τους δεν σ' αφήνει να δεις τον αληθινό σκοπό που έγιναν όλα όσα σωστά περιγράφεις. Δεν έχεις καταλάβει ότι επίτηδες τα χημικά έπεσαν δίπλα στα σχολεία για τους εξής δύο πολύ απλούς λόγους: 1) Η αντοχή των πολιτών στα χημικά είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζει η ηγεσία της αστυνομίας έτσι ώστε να βελτιώνει τη ποιότητα.Το δείγμα που συμμετέχει στα πειράματα πρέπει να προέρχεται απ' όλες τις ηλικίες. (βλ. Βόλος ,Σάββατο 16-1-11) 2) Οι σοφοί λένε ότι εάν καταγραφεί κάτι στη παιδική συνείδηση "βγαίνει" αργότερα είτε το θέλουμε είτε όχι. Μ' αυτή τη τακτική όταν μετά από 20 χρόνια ψεκάζουν τα ίδια παιδιά που πλέον θα είναι ενήλικες , θα είναι κάτι γνωστό γι αυτούς και ίσως ......... δεν θα τους ενοχλεί και τόσο.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. xouant σ'ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου.Ακόμη περισσότερο σ'ευχαριστώ που μου "άνοιξες" τα μάτια και είδα το θέμα από την άλλη πλευρά που την θέτεις εσύ.Τελικά έχεις απόλυτο δίκιο και ειδικά η δεύτερη απάντηση σου είναι αποστομωτική!
    Μ'αρέσουν ιδιαιτέρα οι άνθρωποι με χιούμορ και φαίνεται ότι είσαι ένας απ' αυτούς.
    Και πάλι ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. jerri φίλε μου για κάνε το μου λιανά...σχετικά με την "λεκτική επιβεβαίωση" διότι δεν το πιάνω!
    Ti thelei na pei to poihth? χα χα

    ΥΓ θα σε χρειαστώ για κάποιες πληροφορίες,πάρε τηλέφωνο να τα πούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...