12 Ιανουαρίου 2012

Την αναστολή εφαρμογής του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε μισθώσεις εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος.



Την αναστολή εφαρμογής του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε μισθώσεις εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως προκύπτει από έγγραφη απάντηση του υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Χατζηδάκη.

Από τις 9 Ιανουαρίου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να προσκομίζουν ενεργειακά πιστοποιητικά στις εφορίες προκειμένου να νοικιάσουν ακίνητα, καθώς η σχετική υποχρέωση που ίσχυε από πέρυσι για τις αγοραπωλησίες επεκτείνεται και στις μισθώσεις. Το κόστος έκδοσης των πιστοποιητικών κυμαίνεται από 1 - 2,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με τη χρήση του ακινήτου. 

«Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξετάζει το θέμα της περαιτέρω παράτασης μη εφαρμογής του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε μισθώσεις όχι μόνον από πλευράς οικονομικής συγκυρίας αλλά και από πλευράς των κοινοτικών μας υποχρεώσεων για ενεργειακή αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής της χώρας», αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργού Περιβάλλοντος.

fimotro.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...