25 Φεβρουαρίου 2012

Καστανίδης: Το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει στις προοδευτικές δυνάμεις

Σιγά μην άφηνε τις χθεσινές δηλώσεις Λοβέρδου ασχολίαστες ο Χ. Καστανίδης. «Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ συμβουλεύει τον κόσμο να πάει κατευθείαν στον Σαμαρά» είπε στον Flash FM.  Δεν ξέχασε επίσης να μνημονεύσει πόσο μεταλλαγμένο είναι το σημερινό ΠΑΣΟΚ ενώ τόνισε ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας κάποιου κόμματος στις εκλογές πρέπει να γίνει συγκυβέρνηση-αστερισμός προοδευτικών δυνάμεων ανάμεσα στα οποία, ναι,  δεν θα συγκαταλέγεται το ΠΑΣΟΚ. 
«Επιτρέπεται υπουργός προοδευτικής κυβέρνησης να καλεί τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει, χωρίς ενδιάμεσο σταθμό, τον Σαμαρά;
Ας πάνε δηλαδή οι ψηφοφόροι κατευθείαν στην δεξιά» είπε ο διεγραμμένος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χ. Καστανίδης.

Βρίσκει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί «απίστευτη ιδεολογική μετάλλαξη. «Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος είπε ότι τα κόμματα πρέπει έχουν ιδιωτική χρηματοδότηση ενώ άλλοι δηλώνουν ότι δεν είναι υπέρ της εθνικής κυριαρχίας.»

Και τι θα γίνει στην περίπτωση που η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία; «Να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα την συνιστά ένας στερισμός προοδευτικών δυνάμεων η οποία θα επιχειρήσει, με δεδομένη πια την υπογραφή της δανειοδότησης, να βγάλει την χώρα από την κρίση.»

Ναι μην απορείτε. Ασφαλώς απ΄ αυτό τον «αστερισμό» ο κ. Καστανίδης εξαιρεί όχι μόνον την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.  Και τι απομένει;

«Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ που αποτελεί τον κατεξοχήν κορμό του κόμματος. Το σημερινό πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ δεν περιλαμβάνεται στις προοδευτικές δυνάμεις. Η ηγεσία δεν ακούει την αγωνία του κόσμου. Η στάση της είναι σκληρότερη και απ΄ αυτήν της τρόικας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε ότι θα έφερνε τα μέτρα για συζήτηση. Πήγαμε σε κατεπείγουσες διαδικασίες 10 ωρών χωρίς καθόλου χρόνο στους βουλευτές για να τα μελετήσουν. Εχουμε δεσμευτεί με νόμους που δίνουν μια σειρά φορολογικών απαλλαγών στις Τράπεζες με αποτέλεσμα να παρουσιάσει απώλειες το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Και πώς θα πείσει ο εξελθών του ΠΑΣΟΚ ενώ άλλα έλεγε προ καιρού απ΄ ότι σήμερα;

«Δεν θα πάρουμε υπόψη σε ποιο σημείο οδηγείται η χώρα στο πέρασμα του χρόνου; Η πολιτική οφείλει να αλλάζει συνεχώς. Από την αρχή έλεγα ότι πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, θυμηθείτε ότι υποστήριξα το δημοψήφισμα. Η διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο είναι τεράστια. Δεν ανήκουμε σε κάποιο θρησκευτικό δόγμα ώστε να μένουμε απαρέγκλιτα πιστοί στο νόμο του».

Οσο για το καινούργιο κόμμα των τεσσάρων δεν είχε τίποτα να σχολιάσει ο Χ. Καστανίδης.

από το politicsgr.net


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...