25 Φεβρουαρίου 2012

Το "δίκαιο" νέο φορολογικό νομοσχέδιο με κεντρικό σύνθημα < αποτελειώστε τους>.

Στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ, τέθηκαν προς συζήτηση η μείωση της φορολογίας στα εταιρικά κέρδη, η πρόταση για αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, η ενοποίηση των φόρων στα ακίνητα καθώς και η αύξηση του ελάχιστου κόστους κατασκευής οικοδομών.

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκαν τα εξής:


1)Το σχέδιο μείωσης του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από 20% που ισχύει σήμερα στο 15%. Παράλληλα, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και η μείωση της φορολογίας στα μερίσματα από 25% στο 20% ή 15%.

2) Η αυτοτελής φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 20%. Σήμερα τα μισθώματα προστίθενται στα υπόλοιπα εισοδήματα που αποκτά ο φορολογούμενος και φορολογούνται με βάση το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ. 

3) Η αναπροσαρμογή του κόστους εκκίνησης (ΚΕ) και του ελάχιστου κόστους οικοδομής (ΕΚΚΟ) στις πραγματικές τιμές καθώς και επέκταση του ΕΚΚΟ σε όλες τις οικοδομικές άδειες και στις εγκρίσεις εργασιών μικρής κλίμακας.

4) Η ενοποίηση των φόρων κατοχής στα ακίνητα. Συγκεκριμένα, το σχέδιο που προωθείται προβλέπει την ενοποίηση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας που επιβάλλεται στους φορολογούμενους με ατομική περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ του Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Κτισμάτων, που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.

5) Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. Μάλιστα, στην χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής διαπιστώθηκαν δυσκολίες στην δημιουργία μιας τράπεζας πληροφοριών με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων, έτσι ώστε αυτές να συγκλίνουν με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.Πάντως, το νέο μνημόνιο προβλέπει την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των εμπορικών μέχρι τον Ιούνιο.

από το newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...