24 Φεβρουαρίου 2012

Αχ Έλληνες...όλοι σας αγαπάνε και σας συμπονούν...!


The Australian: Οι Έλληνες διακρίνονται παντού εκτός Ελλάδας.


Η εφημερίδα The Australian σε δημοσίευμά της επισημαίνει ότι «Σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν έχουν βρεθεί οι Έλληνες, έχουν διακριθεί για την εργατικότητα και το επιχειρηματικό τους πνεύμα – εκτός απ’ όταν βρίσκονται στην Ελλάδα, όπερ μεθερμηνευόμενο ότι μάλλον είναι οι δομές του πολιτικού και οικονομικού συστήματος της χώρας που πάσχουν».
Όλα τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ασχολείται με την Ελλάδα αλλά σε πολλά δημοσιεύματα σημειώνεται ότι «η Ελλάδα έχει...
σχεδόν πτωχεύσει».
Οποιοσδήποτε περαιτέρω δανεισμός «απλώς διαιωνίζει έναν φαύλο κύκλο ύφεσης και καταστροφής της ελληνικής οικονομίας, καθώς το οικονομικό σύστημα της χώρας δεν είναι σχεδιασμένο να αντεπεξέλθει και να ξεπεράσει τέτοιες ανυπέρβλητες προκλήσεις» αναφέρεται σε δημοσίευμα της Australian. Παράλληλα, καταγράφεται ότι «η κατάθλιψη μαστίζει την ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να έχουν διπλασιαστεί τα ποσοστά αυτοκτονιών».





Σεβασμό προς τους 'Ελληνες.


Έκκληση για "αναγνώριση" και "σεβασμό" προς τους Έλληνες κάνει η γερμανική εφημερίδα die Zeit σε σχόλιό της με τίτλο "Ανοικοδομώντας το Νότο" ενώ το σχετικό άρθρο ξεκινάει με την διαπίστωση πως αν παρακολουθήσει κανείς αυτές τις μέρες τους Γερμανούς πολιτικούς, έχει την εντύπωση πως η Ελλάδα είναι μια περίπτωση χωρίς ελπίδα ενώ η χρεωκοπία φαντάζει όλο και πιο κοντά, κι αν όχι τώρα. το καλοκαίρι. "Τότε όμως προς τι όλες αυτές οι διαπραγματεύσεις και το νέο πρόγραμμα βοήθειας;" διερωτάται εύλογα η Zeit.


"Μέρος της ελληνικής τραγωδίας είναι και το γεγονός ότι βλέπουμε αυτή την εποχή μόνο τις εικόνες εκείνων που με εμπρησμούς και πέτρες εντείνουν τη δυστυχία της χώρας. Σπίτια που καίγονται, κουκουλοφόροι, αστυνομικοί βαριά οπλισμένοι μερικές φορές θυμίζει εμφύλιο. Τους άλλους Έλληνες όμως που καθαρίζουν και σηκώνουν το βάρος, δεν τους βλέπει κανείς. Μόνο λίγες εικόνες υπάρχουν από αυτούς που γονατίζουν από το βάρος. Αυτοί που δεν έχουν πια δουλειά, που δεν έχουν λεφτά για το γιατρό, που δεν έχουν στέγη" τονίζει η εφημερίδα και προσθέτει:


"Οι Έλληνες, όπως περιμένουν την επόμενη δόση, περιμένουν και λίγα λόγια αναγνώρισης. Και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό. Καμία άλλη χώρα δεν κατάφερε να μειώσει τόσο δραστικά το έλλειμμά της σε τόσο σύντομο διάστημα με τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται, όπως χαμηλότεροι μισθοί, χαμηλότερες συντάξεις, περισσότεροι άνεργοι. Και οι επόμενοι μήνες δεν προβλέπεται να είναι καλύτεροι. Χωρίς ελπίδα δεν αντέχεται αυτή η κατάσταση. Από πού όμως θα έρθει, όταν υπάρχουν αυτές οι χλευαστικές παρατηρήσεις των άλλων;" αναρωτιέται ο σχολιαστής.


"Δεν είναι το θέμα να πούμε μερικά λόγια παρηγοριάς στους Έλληνες. Η Ευρώπη υποχρεούται εφόσον ανέλαβε την ευθύνη "να σώσει τη χώρα", να της δώσει και μια προοπτική, αντί να σχεδιάζει μυστικά τη χρεωκοπία της." κλείνει η εφημερίδα.


από το nonews-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...