25 Ιανουαρίου 2012

Τα “ντελίβερι μπόις” της δημοσιογραφίας.

Η φράση “ντελίβερι μπόις” είχε βγει την εποχή των κυβερνήσεων Σημίτη για πολλούς δημοσιογράφους οι οποίοι έναντι αμοιβής (μαύρης εννοείται) πηγαινοέφερναν τις πληροφορίες που έδινε ο περιβόητος τότε εκσυγχρονισμός.

Το εκσυγχρονιστικό μπλοκ που τόσο ήθελε να κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή, χρησιμοποίησε δημοσιογράφους για να κάνει τη δουλειά του.

Και παλιότερα βέβαια υπήρχαν πρόθυμοι «ανεξάρτητοι» δημοσιογράφοι που έπαιζαν χοντρά πολιτικά παιχνίδια.

Τα τελευταία χρόνια όμως έχει εμφανιστεί και μια άλλη φυλή δημοσιογράφων, οι ντελιβερι μπόις των επιχειρηματιών που τους χρησιμοποιούν για πολλά θέματα. Για να εκβιάσουν προκειμένου να πάρουν καμιά δουλειά, για να μεταφέρουν απειλές, για να προειδοποιήσουν δικαστές, πολιτικούς ή άλλους αντιπάλους κ.λπ.

Μέχρι και κομιστές – δημοσιογράφους είδαμε πριν μερικά χρόνια.

Πολλοί από αυτούς τους δημοσιογράφους, μάλιστα έχουν γίνει υπηρέτες δύο αφεντάδων. Μπορεί για παράδειγμα να παίρνουν τον αέρα τους στο Φάληρο, αλλά μπορεί να πετάγονται και καμιά βόλτα προς τα Βόρεια για να πίνουν καφέ σε καμιά τράπεζα.

Όπως και να έχει, η υπόθεση των μυστικών στρατών που διαθέτουν μεγαλοεπιχειρηματίες επανήλθε έπειτα από την καταγγελία των οικονομικών εισαγγελέων ότι μεγαλοδημοσιογράφος με πολύ μεγάλες επιτυχίες και… διεισδυτικό ρεπορτάζ πήγε και τους βρήκε. Τους μετέφερε, σύμφωνα με τους κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, τη δυσφορία μεγάλου οικονομικού παράγοντα ο οποίος εμπλέκεται με επίσης σημαντικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Λέγεται ότι οι εισαγγελείς ερευνούσαν κάποια περίεργα θέματα που έτρεχαν στη συγκεκριμένη τράπεζα. Ο δημοσιογράφος πήγε λοιπόν κι εμμέσως τους απείλησε ότι ο κ. Τραπεζίτης είναι έντονα ενοχλημένος και καλά θα κάνουν να προσέχουν.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος που τον ακούμε όταν εμφανίζεται στα κανάλια για να μας λέει τι πάει να πει δυναμικό ρεπορτάζ, ανέφερε στους εισαγγελείς ότι μπορεί και να τους παρακολουθούν ηλεκτρονικά. Τώρα προειδοποίηση να ήταν αυτό, απειλή να ήταν, κανείς δεν ξέρει.

Όσο οι αρμόδιοι δεν τολμούν να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της έρευνας του κ. Φώτη Μακρή σχετικά με τις καταγγελίες των δύο οικονομικών εισαγγελέων, οι φήμες θα σέρνονται και το κοινό θα παρακολουθεί ανήμπορο τους διάφορους υπηρέτες του συστήματος να παριστάνουν τους κήνσορες.

Η εμπειρία όμως από την υπόθεση της Ζήμενς αποδεικνύει ότι στη σημερινή εποχή τίποτα δεν μένει κρυφό. Κάποια στιγμή λοιπόν θα αποκαλυφθούν όλα για το πώς παίζεται το πολιτικό- δικαστικό- δημοσιογραφοό- επιχειρηματικό παιχνίδι.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...