22 Ιουνίου 2011

Γερμανικός εκβιασμός: Δώστε μας τον...ήλιο σας για να σας δώσουμε δάνεια!





Ξετυλίγεται ημέρα με την ημέρα το γερμανικό (και όχι μόνο) σχέδιο για την εκποίηση πλουτοπαραγωγικών πόρων και δημόσιας περιουσίας, στο πλαίσιο της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους. Και αυτό εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την αγωνία της τρόϊκας να στηριχθεί πολιτικά στο εσωτερικό η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, ώστε να μην υπάρξει πολιτικό κενό που θα παρέπεμπε στις καλένδες το μείζον θέμα των αποκρατικοποιήσεων.
Δίχως προσχήματα η γερμανική πλευρά έριξε, σήμερα, στο τραπέζι τη εκμετάλλευση των ελληνικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από γερμανικές εταιρείες.



 "Η ετήσια ηλιοφάνεια στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Γερμανίας. Θα μπορούσε λοιπόν η Ελλάδα να εξάγει την ηλιακή ενέργεια σε εμάς" ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του ο Γερμανός υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, που θα δημοσιευτεί αύριο στην εφημερίδα Die Welt.
Επισημαίνει ακόμα ότι η εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από γερμανικές επιχειρήσεις θα μπορούσε να αποτελέσει λύση για να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία και να περιοριστεί το δημόσιο χρέος.
"Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα πετύχει βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και των εξαγωγών της, κάτι το οποίο είναι επιθυμητό", συμπλήρωσε.
Διευκρίνισε μάλιστα ότι οι προτάσεις του δεν έχουν "εθελοντικό χαρακτήρα", αλλά αποτελούν προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της Γερμανίας στο νέο δάνειο που πρόκειται να συμφωνηθεί για την Ελλάδα.
"Χωρίς αυτές τις προοπτικές είναι δύσκολο να πειστεί ο Γερμανός φορολογούμενος για τη συμμετοχή της Γερμανίας σε ένα νέο πρόγραμμα με υψηλούς κινδύνους", υπογράμμισε.
πηγή: anatropi2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...