22 Ιουνίου 2011

Καλλιεργούν ανθελληνικά αισθήματα τα γερμανικά ΜΜΕ




Δημοσίευμα στο Spiegel-Online, με τίτλο «Οι Γερμανοί πολίτες φοβούνται την ελληνική κατάθλιψη» και υπότιτλο «Η γερμανική πραγματική οικονομία φαίνεται ανεπηρέαστη από την ελληνική κρίση, η οικονομία ανθεί. Ωστόσο, ο λαός αισθάνεται ανασφάλεια: Σύμφωνα με δημοσκόπηση ένας στους δύο Γερμανούς αναμένει ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί εξαιτίας των τεράστιων χρεών των Ελλήνων», αναφέρει τα εξής:

Παρά το γεγονός ότι οι κορυφαίες γερμανικές επιχειρήσεις κατόρθωσαν να αυξήσουν τον τζίρο τους κατά 12% και ο αριθμός των γερμανικών επιχειρήσεων μεταξύ των εκατό πιο πολύτιμων επιχειρήσεων του πλανήτη διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς, η διάθεση των γερμανών πολιτών επηρεάζεται από τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Forsa για λογαριασμό του περιοδικού «Stern» και του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού RTL, το 44% των ερωτηθέντων φοβάται επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης – 4% περισσότεροι από την προηγούμενη εβδομάδα. «Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό της χρονιάς» δήλωσε ο επικεφαλής της Forsa, Μάνφρεντ Γκύλνερ στο «Stern». Επισημαίνεται ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε ποσοστό 49% αισθάνονται ιδιαίτερα έντονα να απειλούνται.

Πρόκειται προφανώς για ένα ευρέως διαδεδομένο αίσθημα, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή άμεσος κίνδυνος για τη Γερμανία. «Το μερίδιο εξαγωγών προς την Ελλάδα είναι πολύ μικρό» δηλώνει ο οικονομολόγος και μέλος της επιτροπής σοφών Βόλφγκανγκ Φραντς. Οι αναταράξεις στις διεθνείς αγορές εξαιτίας της ελληνικής κρίσης θα μπορούσαν να βλάψουν κάπως την γερμανική οικονομική ανάπτυξη. Σε γενικές γραμμές όμως, η Γερμανία, με μία οικονομική ανάπτυξη της τάξης του 3%, βρίσκεται σε καλό δρόμο. 

Πηγή: vima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...