22 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΡΑΧ ΛΟΓΩ ΠΑΓΚΑΛΟΥ- ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΕ "ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ" ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ





Σοβαρό επικοινωνιακό πρόβλημα δημιούργησε στην κυβέρνηση το ξέσπασμα του (αντιπροέδρου) Θ. Πάγκαλου,χθες βράδυ, κατά τη συζήτηση στη Βουλή΄, όπου ανέφερε πως η πρώτη δημοκρατικά εκλεγμένη και ανεξάρτητη κυβέρνηση ήταν εκείνη του Ανδρέα Παπανδρέου, το 1981.
 Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ν.Δ και την αποχώρηση των βουλευτών της για περίπου 15 λεπτά, γεγονός που ανάγκασε τον πρωθυπουργό να παρακαλέσει τον Α. Σαμαρά να επιστρέψει στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος «άδειασε» τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου στη Βουλή για την πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.
Ενώ, πριν από λίγο, ο κ. Πάγκαλος συγκρούστηκε "στον αέρα" με το Νίκο Χατζηνικολάου (Real Fm), καθώς του απέδωσε με ανάρμοστο τρόπο ότι "εκφράζει θέσεις της ΝΔ".
" Ο κ. Πάγκαλος ασχημονεί για ακόμα μία φορά και δεν θα επιτρέψω σε κανένα να ρίχνει σκιές στην επαγγελματική μου διαδρομή", είπε ο κ. Χατζηνικολάου, αφού, προηγουμένως, ο αντιπρόεδρος είχε διακόψει τη ραδιοφωνική του συνομιλία με το γνωστό δημοσιογράφο.
Συγκεκριμένα ο κ.Μόσιαλος μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ δήλωσε «πως πρέπει να αφήσουμε την ιστορία στους ιστορικούς και πως το θέμα δεν είναι ποιος ήταν και ποιος δεν ήταν δημοκράτης. Το ζήτημα είναι αν η χώρα θα μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, να κάνει βιώσιμο το χρέος της και να επιστρέψει η ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία».
Η δήλωση Πάγκαλου έχει προκαλέσει θυμό στο επιτελείο του Μαξίμου, καθώς τορπίλλισε την πολιτική της συναίνεσης που επιχειρεί να προτάξει ο πρωθυπουργός, εμφανίζοντας (στο εξωτερικό και το εσωτερικό) τον Α. Σαμαρά ως υπαίτιο για την μη ύπαρξη πλαισίου δικομματικής συμφωνίας.
Οργισμένος για τον ίδιο λόγο είναι και ο έτερος αντιπρόεδρος Ευ. Βενιζέλος και δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται πως ο κ. Πάγκαλος μετατρέπεται σε "ανεξάρτητη και ανεξέλεγκτη μεταβλητή" σε μία κρίσιμη συγκυρία.
Πριν από λίγο, πάντως, ο κ. Πάγκαλος επέμεινε στις απόψεις του, μιλώντας με το Νίκο Χατζηνικολάου στον Real Fm και, μάλιστα, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση, με αποτέλεσμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να διακόψει τη συνομιλία του με τον δημοσιογράφο.
Ο Νίκος Χατζηνικολάου αντέδρασε- και δικαίως- έντονα όταν ο κ. Πάγκαλος του είπε ότι "εκφράζει τις απόψεις της Ν.Δ", επειδή επιχειρηματολόγησε κατά των δηλώσεων του αντιπροέδρου στη Βουλή.
"Τριάντα χρόνια κανείς δεν μου είπε εμένα τέτοιο πράγμα, δεν σας επιτρέπω", είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Η΄επιμονή Πάγκαλου στην άποψη ότι "η κυβέρνηση Παπανδρέου, το 1981, ήταν η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση" και η σύγκρουσή του με το Νίκο Χατζηνικολάου "στον αέρα" αποτελεί, ήδη, αντικείμενο σχολιασμού σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, ενώ κυβερνητικά στελέχη προτείνουν στον κ. Πάγκαλο να εμφανιστεί, το βράδυ, σε κάποιο δελτίο ειδήσεων για να απαλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις.
πηγή: anatropi2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...