2 Δεκεμβρίου 2011

Κατάντια: νοικιάζουν βραχονησίδα για να επιβιώσουν!


Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η έλλειψη πόρων οδήγησε τον Δήμαρχο της ακριτικής Χάλκης να βάλει ενοικιαστήριο στην βραχονησίδα Αλιμνιά έκτασης 7,4 τετ.χλμ.
Διορατικός και πρωτοπόρος, ο δήμαρχος Μιχάλης Πατρός με την σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου όπως αποκαλύπτει, αποφάσισε να προχωρήσει στην ενοικίαση της Αλιμνιάς «για να πάψουμε πια να ζούμε σαν επαίτες του αθηνοκεντρικού κράτους και να δώσουμε επιτέλους μια ανάσα στα οικονομικά προβλήματα του τόπου μας».



Σε μια εποχή που δεκάδες ΟΤΑ απειλούνται με λουκέτο λόγω των χρεών ο δήμος της μικρής Χάλκης πήρε την απόφαση να προκηρύξει δημόσιο διαγωνισμό για την πρόσληψη εταιρείας συμβούλων, η οποία θα αναλάβει να εκτελέσει την υπηρεσία με τίτλο «Σύμβουλος υποστήριξης του Δήμου Χάλκης στη διαδικασία ανάδειξης φορέα διαχείρισης για τη χρήση και εκμετάλλευση της νήσου Αλιμνίας».

Και αν η Αλιμνιά χαρακτηρίζεται τοπογραφικά ως βραχονησίδα η πραγματικότητα σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Πατρό «μιλά για ένα πανέμορφο νησάκι απείρου φυσικού κάλλους που αν και από το 1966 παραμένει ακατοίκητο, τα καλοκαίρια εκατοντάδες παραθεριστές το επισκέπτονται με ιστιοφόρα και φουσκωτά για να απολαύσουν τα γαλαζοπράσινα νερά στις μαγευτικές του παραλίες».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Χάλκης ήδη έχουν γίνει προς της πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης οι πρώτες κρούσεις από υποψήφιους επενδυτές που ενδιαφέρονται για την τουριστική αξιοποίηση της Αλιμνιάς, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία τόνισε πως «το πρώτο 15νθήμερο του Δεκέμβρη θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, ούσα αρμοδία, για να ετοιμάσει το φάκελο για το διαγωνισμό».

Με δεδομένες τις πρώτες προτάσεις που έχουν γίνει στον Δήμο για την Αλιμνιά, θεωρείται σχεδόν σίγουρη η ενοικίαση της βραχονησίδας μέσα στο 2012 και σίγουρα θα είναι ένα μοναδικό «fast track» μιας και οι ακρίτες της Χάλκης αν τα καταφέρουν στο στοίχημά τους τότε θα βάλουν τα γυαλιά στο «αθηνοκεντρικό» βασίλειο της γραφειοκρατίας.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...