9 Μαρτίου 2012

Το νέο ξεκίνημα του Γιώργου Γλου Από την Puma στις πιτσαρίες


Από τον Ριβάλντο, τον Ολυμπιακό, την Puma και τα καταστήματα φθηνής ένδυσης στον χώρο της εστίασης. Ο λόγος για τον άλλοτε ισχυρό επιχειρηματία και στενό συνεργάτη του Σωκράτη Κόκκαλη, Γιώργο Γλου, ο οποίος άνοιξε πιτσαρίες σε Πειραιά και Νέα Σμύρνη επενδύοντας στο γρήγορο φαγητό αλά ιταλικά.
Ιούλιος 2004. Ο ελληνικός ποδοσφαιρικός κόσμος σείεται από τον ... ερχομό του μεγάλου Ριβάλντο στον Ολυμπιακό. Στο «μεγάλο κόλπο» που φέρνει τον Ρίμπο από τις αμμώδεις παραλίες της Copacabana στο χορτάρι του «Καραϊσκάκης» οι φήμες βοούν: τον πλήρωσε η Puma και πίσω από το deal κρύβεται το όνομα Γιώργος Γλου.


Ο Πειραιώτης επιχειρηματίας από τον χώρο της ένδυσης είχε καταφέρει εκείνη την περίοδο να γίνει ένας εκ των στενών συνεργατών του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού κ. Σωκράτη Κόκκαλη. Είχε μπει δυνατά στο νεόκτιστο τότε γήπεδο, αποκτώντας πολλά καταστήματα, καταφέρνοντας παράλληλα να κερδίσει τον θαυμασμό και την εκτίμηση του προέδρου για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο.



Γιώργος και Μαρία Γλου
Λέγεται πως ο κ. Κόκκαλης δεν είχε μείνει μόνο στις εμπορικές συμφωνίες μαζί του για τα καταστήματα του γηπέδου, αλλά ότι τον είχε βάλει μέσα μέχρι και στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Ως εκπρόσωπος της Puma στην Ελλάδα, ο Γλου κατάφερε να συνάψει συμφωνίες σχεδόν με όλους τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, να αποκτήσει κύρος, φήμη και δημοσιότητα, βοηθώντας τον στην επέκταση των δραστηριοτήτων του στον χάρτη του ελληνικού αθλητισμού και όχι μόνο. Από τη μια τα δεκάδες καταστήματα φθηνής ένδυσης με την επωνυμία «Γλου» και από την άλλη η Puma Ελλάς με τα δεκάδες πανάκριβα συμβόλαια και φυσικά με την υπογραφή του μεγάλου σταρ Ριβάλντο. Κύκλοι της ΠΑΕ προχώρησαν ακόμη παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι «ο “κοντός” (παρατσούκλι του Γλου) ονειρευόταν μια μέρα να πάρει την ομάδα»,
Σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά για τον άνθρωπο που για μια εποχή ήταν ο «εξ απορρήτων» του προέδρου, που φέρεται μάλιστα να είχε λόγο μέχρι και σε σημαντικές αποφάσεις για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού.



Τα αδέρφια Γλου (Ακης και Γιώργος) με τον Σωκράτη Κόκκαλη

Από την Puma στις πίτσες

Η κατάρρευση της ΓΛΟΥ Α.Ε., που χτυπήθηκε από την οικονομική κρίση, αλλά και η δικαστική διαμάχη μεταξύ του άλλοτε διευθύνοντα συμβούλου της Puma Ελλάς με τη μαμά εταιρεία που είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξευτούν βαρύτατες κατηγορίες «για κατάχρηση 115 εκατ. ευρώ από τους αδελφούς Γλου», σήμανε το τέλος μιας χρυσής εποχής για τους ίδιους. Τότε ο Αντώνης Γλου είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:

«Δυστυχώς στη σημερινή δύσκολη κατάσταση της ελληνικής επιχειρηματικότητας αλλά και οικονομίας, η Puma πίεζε για αλλαγή φιλοσοφίας. Μέχρι και τρόπο πληρωμών στους προμηθευτές μας πίεζαν να αλλάξουμε. Οποιος γνωρίζει όμως τις σημερινές δυσκολίες της αγοράς, καταλαβαίνει γιατί αρνηθήκαμε σθεναρά αυτή την απαίτηση των συνεργατών μας. Αυτό πληρώνουμε τώρα. Λαμόγια δεν υπήρξαμε ποτέ. Το γνωρίζουν όλοι οι συνεργάτες μας αλλά και οι συνοδοιπόροι μας στον αθλητισμό και την κοινωνία».


Η φιλοσοφία της νέας επιχείρησης στηρίζεται στο φθηνό μεν, ποιοτικό δε προϊόν, προσφέροντας ως σπεσιαλιτέ πίτσα με λεπτή ζύμη σε εξαιρετικά μεγάλο μέγεθος και αρκετά προσιτή τιμή





Η εταιρεία προσπαθεί εδώ και αρκετό καιρό να ξεπεράσει τους σκοπέλους για την ένταξή της στο άρθρο 99, ενώ μέσα στον Απρίλιο ή Μάιο αναμένεται να κατατεθεί από τους εκπροσώπους της η πρόταση για την εξυγίανσή της.
Ο Γιώργος Γλου, βλέποντας ότι ο χώρος της ένδυσης δεν τραβάει πια, έστρεψε το ενδιαφέρον του σε άλλα επιχειρηματικά μονοπάτια, πραγματοποιώντας στροφή 180 μοιρών.

Αποφάσισε να επενδύσει στον χώρο της εστίασης και δη του φθηνού φαγητού, ανοίγοντας με συνεταίρους δύο πιτσαρίες με την επωνυμία Pizzoteca. Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης κάνουν λόγο για ένα νέο concept στον χώρο του γρήγορου γνήσιου ιταλικού φαγητού και του καφέ.

Ηδη έχουν δημιουργηθεί τα δύο πρώτα καταστήματα, το πρώτο στην πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, στον χώρο όπου φιλοξενούσε παλαιότερα κατάστημα ένδυσης Γλου και το δεύτερο σε κεντρικό σημείο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Η φιλοσοφία της νέας αυτής επιχείρησης στηρίζεται στο φθηνό μεν, ποιοτικό δε προϊόν, προσφέροντας ως σπεσιαλιτέ πίτσα με λεπτή ζύμη σε εξαιρετικά μεγάλο μέγεθος και αρκετά προσιτή τιμή.

Ο Ακης Γλου




Ο Ριβάλντο ανάμεσα στη σύζυγό του και την Μαρία Γλου



Η σύζυγος του Ριβάλντο Ελίζα με την Μαρία Γλου

από το protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...