2 Δεκεμβρίου 2011

Νεαρή Αφγανή αναγκάζεται να παντρευτεί τον βιαστή της!


Σοκ έχει προκαλέσει η τραγική ιστορία μιας νεαρής Αφγανής που θα αναγκαστεί να παντρευτεί το βιαστή της για να γλιτώσει τη φυλάκιση και το στιγματισμό.Η άτυχη κοπέλα βιάστηκε από ένα συγγενή της μέσα στο σπίτι της, έμεινε έγκυος, μετά φυλακίστηκε για μοιχεία και παρέμεινε στη φυλακή για δύο χρόνια, όπου γέννησε και μεγάλωσε το παιδί του βιαστή της.

Η απίστευτη αυτή υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ περίπου 5.000 άνθρωποι υπέγραψαν για την απελευθέρωσή της, και έτσι ο πρόεδρος της χώρας, Καρζάι, συγκάλεσε σύνοδο αξιωματούχων του δικαστικού σώματος, οι οποίοι αποφάσισαν να δώσουν χάρη στη γυναίκα.
Ωστόσο, ακόμα και μετά από αυτή την απόφαση, η ιστορία της νεαρής κοπέλας δε θα έχει το αίσιο τέλος που φαντάζεται κανείς. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της αφγανικής προεδρίας, οι δικαστικοί αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι η κοπέλα θα πρέπει να παντρευτεί τον βιαστή της, για να μην κινδυνεύσει μετά την απελευθέρωσή της, λόγω του στιγματισμού που πλήττει τα θύματα βιασμού στη χώρα αυτή.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η νεαρή μητέρα «Έχει συναινέσει στο γάμο αυτό, αλλά μόνο αν η αδελφή (του βιαστή της) παντρευτεί τον αδελφό της», εξηγώντας ότι αυτή η απαίτηση έχει ως στόχο να εξασφαλίσει ότι ο μελλοντικός σύζυγός της δεν θα την κακοποιήσει σεξουαλικά στο μέλλον.
paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...