1 Δεκεμβρίου 2011

Γενική απεργία και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.


Με γενική απεργία σήμερα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αντιδρούν τα συνδικάτα στα μέτρα λιτότητας, που προβλέπουν συρρίκνωση των αμοιβών, συγχώνευση υπηρεσιών και εργασιακή εφεδρεία. Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις ΔΕΚΟ και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι ναυτεργάτες και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Παραλύει σήμερα ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012, στην εφεδρεία, καθώς και στις ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Πρόκειται για το πρώτο απεργιακό τεστ της τρικομματικής κυβέρνησης Παπαδήμου, όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Δημιουργούν μία κατάσταση που δεν πρόκειται να ανεχτούμε, πλέον. Ο λαός βρίσκεται ανάμεσα στην φτώχεια και την απελπισία» δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος.

Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 21:00, από τις 08:00 έως τις 22:00 τα τρόλεϊ, ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος από τις 09:00 έως τις 21:00 και τα Τραμ από τις 06:00 έως τις 00:00 (πλήρης αποκατάσταση δικτύου από 08:00 και έναρξη απόσυρσης συρμών από 22:30).

Κανονικά θα λειτουργήσει το Μετρό καθόλη τη διάρκεια της ημέρας τοενώ χειρόφρενο θα τραβήξει για 24 ώρες ο Προαστιακός.

Λόγω της απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ, το Μετρό δεν θα λειτουργεί στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Σε στάσεις εργασίας θα προχωρήσουν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.).

Οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Παράλληλα, δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ (Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας) στην απεργία.

Σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές μεταφορές, η ΟΣΥΠΑ θα συμμετάσχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα πλοία θα παραμείνουν την Πέμπτη δεμένα στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην απεργία.

nonews-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...