26 Οκτωβρίου 2011

Αντιπαράθεση για τα μαύρα περιβραχιόνια στις παρελάσεις...




Νέα αντιπαράθεση μεταξύ υπουργείου Παιδείας και εκπαιδευτικών προκάλεσε η έκκληση της Ομοσπονδίας των καθηγητών δημοσιών σχολείων (ΟΛΜΕ) προς τα μέλη της για να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια κατά την διάρκεια των αυριανών παρελάσεων.
Σε απάντηση του, το υπουργείο Παιδείας καλεί τους εκπαιδευτικούς «να επιδείξουν τον δέοντα σεβασμό στον εορτασμό της επετείου».

«Είναι αταλάντευτη η εμπιστοσύνη στους Ελληνες εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που θα αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη εκείνων που θυσίασαν τα πάντα για τη σωτηρία της πατρίδας, προτάσσοντας το εθνικό εμείς και όχι το προσωπικό, κομματικό ή συντεχνιακό εγώ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.



«Σε αυτή τη μεγάλη κρίση, σε αυτές τις δραματικές στιγμές η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται από την ιστορία συμβολικά και ουσιαστικά να δώσει και πάλι το παράδειγμα της συμμετοχής στην ανόρθωση της χώρας που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Το πράττει και αυτό είναι η ελπίδα» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Η συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιδιώκει και προαναγγέλλει ενέργειες που αποσκοπούν στη δημιουργία τηλεοπτικών εντυπώσεων και μόνο. Η ιστορία πρέπει να είναι σεβαστή από όλους και η απόδοση τιμής δεν μπορεί να γίνεται θέαμα για τις κάμερες και παιγνίδι για το μικροκομματικό ανταγωνισμό», προειδοποιεί το υπουργείο Παιδείας.

Η αυριανή παρέλαση
Η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου θα γίνει αύριο Πέμπτη, στην Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή στην Αθήνα. Στην μαθητική παρέλαση της Αθήνας, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει μόνο η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Απο την πλευρά εκπαιδευτικών αλλα και μαθητών προετοιμάζονται, πάντως, παρά τις εκκλήσεις, κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά την παρέλαση, οι οποίες αναμένεται μάλιστα ότι δεν θα περιοριστούν σε συμβολικές κινήσεις όπως η στροφή της κεφαλής στα αριστερά αντί για την πλευρά των επισήμων ή τα μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πέθνους.

Δεν αποκλείεται ακόμη και το άνοιγμα πανό ή και συνθήματα διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της παρέλασης και η γενική πρόβα, όσων επαπειλούνται να συμβούν στην Αθήνα την Παρασκευή, αναμένεται από πολλούς ότι δοθεί ήδη από αύριο στη Θεσσαλονίκη...
BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...