8 Μαρτίου 2012

Το καλύτερο μέρος για να γεννήσεις ...η Ελλάδα!

Με αφορμή την 101η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η βρετανική εφημερίδα Independent δημοσιεύει μια έρευνα για τα καλύτερα και τα χειρότερα μέρη του κόσμου για τις γυναίκες.

Από το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να είναι μια γυναίκα πολιτικός, δημοσιογράφος, επιχειρηματίας μέχρι τις χώρες με τις καλύτερες συνθήκες μητρότητας, η εφημερίδα συμπεριλαμβάνει σε αυτή τη λίστα...και την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας είναι το καλύτερο σημείο του πλανήτη για να γεννήσει μια γυναίκα.
Η ιδανική χώρα, σύμφωνα με την έρευνα, για να ζει μια γυναίκα, είναι η Ισλανδία.
Το νησιωτικό κράτος έρχεται πρώτο στην ισότητα των δύο φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.


Το ιδανικό μέρος για μια γυναίκα που ασχολείται με την πολιτική είναι η Ρουάντα, καθώς οι 45 θέσεις της Βουλής από τις 80 συνολικά καταλαμβάνονται από γυναίκες, ενώ και η Σρι Λάνκα είναι η χώρα που κυβερνάται επί 23 χρόνια από γυναίκες πολιτικούς.
Στην πρώτη θέση της κατάταξης σχετικά με τις συνθήκες μητρότητας βρίσκεται η Νορβηγία, καθώς τα ποσοστά μητρικής θνησιμότητας ανέρχονται στο 1 στις 7.600 γεννήσεις,
ενώ η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση σχετικά με τις συνθήκες τοκετού, καθώς μόλις 1 νεογέννητο στα 31.800 κινδυνεύει με θάνατο κατά τον τοκετό.
Το ιδανικό μέρος για μια γυναίκα στην επιλογή ή όχι της μητρότητας είναι η Σουηδία, καθώς το κράτος επιτρέπει την άμβλωση ακόμα και μέχρι τη 18η εβδομάδα, ενώ στις χειρότερες θέσεις είναι το Ελ Σαλβαδόρ, οι Φιλιππίνες και η Νικαράγουα, που απαγορεύουν πλήρως την άμβλωση.
Ιδανικό μέρος για χωρισμό είναι το μικροσκοπικό νησί του Γκουάμ στην Πολυνησία, με το ποσοστό διαζυγίων να ξεπερνά ακόμα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ το ιδανικό μέρος για μακροζωία είναι η Ιαπωνία, με τα 87 έτη να αναλογούν στη διάρκεια ζωής μιας γυναίκας.
Τέλος, η ιδανική χώρα για μια γυναίκα να κερδίσει χρήματα είναι το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου, το οποίο βρίσκεται πρώτο στη λίστα με το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο.


από το greece-salonika.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...