7 Ιουνίου 2011

Πουλάει τρέλα ο Γιούνκερ.Απειλείται η ζωή του λέει από Έλληνες!!!


"Τι μπορούμε να πούμε στους Έλληνες; Αυτή είναι μία ερώτηση που θέτω στον εαυτό μου, διότι λαμβάνω συχνά επιστολές από Έλληνες. Ανάμεσά τους και απειλές κατά της ζωής μου", αποκάλυψε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το news.gr.
"Όσο περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις γίνουν, τόσο λιγότερες θα είναι η θυσίες που θα επιβληθούν στους οικονομικά ασθενέστερους των Ελλήνων", είπε, αναφερόμενος στο κύμα διαμαρτυρίας και δυσαρέσκειας που εκδηλώνεται στην Ελλάδα.
Ο Γιούνκερ, ο οποίος  μίλησε το βράδυ της Δευτέρας στο Στρασβούργο ενώπιον επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απηύθυνε για άλλη μια φορά έκκληση για πολιτική συναίνεση ως προς την ακολουθητέα πορεία ανάμεσα στις "δύο πολιτικές οικογένειες της Ελλάδας", ώστε η χώρα "να δώσει προς τα έξω την εικόνα ότι γνωρίζει πού πηγαίνει".
"Δεν θα έχουμε αποτέλεσμα, εάν δεν υπάρξει συναίνεση ανάμεσα στις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις", προειδοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Από την πλευρά του ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν απηύθυνε επίσης από το ίδιο βήμα έκκληση για διακομματική συμφωνία μεταξύ των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει "ένα έλλειμμα αξιοπιστίας ως προς την Ελλάδα". "Εάν αυτό είναι δυνατόν στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, γιατί όχι στην Ελλάδα;", αναρωτήθηκε.
Τόσο ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όσο και ο Ολι Ρεν τόνισαν ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις για να εξασφαλισθεί η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στη διάσωση της Ελλάδας, μία απαίτηση που έχει διατυπωθεί κυρίως από το Βερολίνο, αλλά κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μην ταυτισθεί από την αγορά με μία σοβαρή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
"Υπάρχει μία σειρά κυβερνήσεων που θεωρούν ότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τη σύμφωνη γνώμη των κοινοβουλίων και των πολιτών τους, εάν δεν υπάρξει εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα", είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Επεξεργαζόμαστε ένα σχήμα που δεν θα επιφέρει μία οριστική θετική ή αρνητική εκτίμηση από τους οίκους αξιολόγησης και δεν θα σημάνει χρεοκοπία , πρόσθεσε αρνούμενος να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες ως προς το θέμα που αποτελεί αντικείμενο "εντατικών διαπραγματεύσεων".
Ο Ολι Ρεν δήλωσε από την πλευρά του ότι "το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους δεν βρίσκεται στο τραπέζι, εργαζόμαστε επί μίας πρωτοβουλίας τύπου Βιένης", η οποία αναλήφθηκε το 2009 στην αυστριακή πρωτεύουσα από τις μεγάλες τράπεζες που δεσμεύθηκαν να μην αποσυρθούν από τη Ρουμανία, η οποία αντιμετώπιζε τότε μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες. Αντίστοιχες συμφωνίες επετεύχθησαν στη συνέχεια με την Ουγγαρία και την Λετονία.
"Οι τράπεζες και οι χρηματοπιστωτικοί θεσμοί θα διατηρήσουν την έκθεσή τους στην Ελλάδα, και στο πλαίσιο αυτό εξετάζουμε εάν υπάρχει δυνατότητα εθελοντικής αναμόρφωσης, υπό τον όρο ότι αυτό δεν θα συνιστά πιστωτικό γεγονός", είπε. 

πηγή:anatropi2020.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...