29 Δεκεμβρίου 2011

Και η Kριστίνα Κίρσνερ (πρόεδρος Αργεντινής) πάσχει από καρκίνο!


Βενεζουέλα,Παραγουάη,Βραζιλία και τώρα Αργεντινή.Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Σε χειρουργική επέμβαση θα υποβληθεί η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρσνερ, αφού πάσχει από καρκίνο του θυρεοειδούς αδένα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα την Τρίτη (ξημερώματα ώρα Ελλάδος).Η πρόσφατα επανεκλεγείσα πρόεδρος της λατινοαμερικανικής χώρας θα υποβληθεί σε επέμβαση στις 4 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Αλφράδο Σκοκιμάρο και θα παραμείνει για τρεις ημέρες στο νοσοκομείο του Πέδρο Σάκο Αουστράλ, της πόλης Πιλάρ, βόρεια του Μπουένος Άιρες.

Θα απουσιάσει 20 ημέρες από τα καθήκοντά της και θα την αντικαταστήσει ο αναπληρωτής της, αντιπρόεδρος Αμάντο Μπούτο.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η διάγνωση έγινε στις 22 Δεκεμβρίου, σε μια εξέταση ρουτίνας και δεν φάνηκε να υπάρχει κάποια μετάσταση. Πριν από μερικούς μήνες, η Κίρσνερ κατηγόρησε τα ΜΜΕ της Αργεντινής που έκαναν λόγο για προβλήματα υγείας της, εξαιτίας ακύρωσης εμφανίσεών της.

Η 58χρονη Κίρσνερ επανεξελέγη στον προεδρικό θώκο στις 23 Οκτωβρίου συγκεντρώνοντας ποσοστό 54%, ένα χρόνο μετά τον ξαφνικό θάνατο του συζύγου και προκατόχου της, Νέστορ Κίρσνερ, ο οποίος οδήγησε την Αργεντινή έξω από το τούνελ της οικονομικής κρίσης.

Η πρόεδρος της Αργεντινής ακολουθεί κι άλλες περιπτώσεις ηγετών χωρών της Νότιας Αμερικής που χτυπήθηκαν από την επάρατο νόσο. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες και ο παραγουανός ομόλογός του, Φερνάντο Λούγκο πάλεψαν ενάντια στην ασθένεια και τώρα ισχυρίζονται ότι έχουν απαλλαγεί από αυτήν.

Παράλληλα, στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας, Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, διαγνώστηκε καρκίνος του λάρυγγα τον Οκτώβριο, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες αμέσως μετά.
AFP/Guardian-newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...