2 Ιουνίου 2011

Ακυρώθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Β. Μαρκεζίνη, υπό τον φόβο προπηλακισμών των καλεσμένων πολιτικών!


Τελευταία σκηνή στο νεομεταπολιτευτικό δράμα.



Όπως δείχνουν τα σημάδια των οδών με τους περιορισμένους (σε αριθμό) αγανακτισμένους, βαδίζουμε σ᾽ένα καθεστώς απόλυτης αναρχίας σ᾽ολόκληρη τη χώρα. Από το καλοκαιρινό θέρετρο της Μιτζέλας, όπου οι κάτοικοι με βάρδιες κάνουν περιπολίες οπλισμένοι για να διαφυλάξουν τις οικείες τους από μαζικές επιδρομές ληστών, μέχρι το κέντρο της Αθήνας που μοιάζει καθόλα απροστάτευτο. Σ᾽ένα κέντρο όπου κυριαρχεί η ανομία, η ελεύθερη διακίνηση σκληρών ναρκωτικών, οι παραβιάσεις καταστηματαρχών και προσφάτως, η τσίκνα από τις ψησταριές των εγκατεστημένων στο Σύνταγμα ανταγωνιστών των ισπανών διαδηλωτών. 

Τελευταία σκηνή στο νεομεταπολιτευτικό δράμα, η ακύρωση της απογευματινής εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου του Sir Β. Μαρκεζίνη "H Ελλάδα των κρίσεων". O Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη εξέδωσε πριν από λίγο τη ακόλουθη ανακοίνωση :
"Εκφράζουμε τη λύπη μας, διότι ευρισκόμεθα στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε ότι σήμερα, ώρα 11:00 π.μ., δεχθήκαμε εκ μέρους του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», άρνηση να παραχωρήσει αίθουσα για την από μακρού χρόνου προγραμματισμένη παρουσίαση (Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011, στις 19:00) του νέου βιβλίου του Ακαδημαϊκού κ. Βασιλείου Μαρκεζίνη «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ», προβάλλοντας ως αιτία τις συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος."
Στην Ελλάδα των μονίμων κρίσεων με τους δια βίου αγανακτισμένουςέλληνες είναι σίγουρο πως αυτή τη περίοδο δεν υπάρχει χώρος για έναν sir, όπου ειρηνικά επιθυμεί να παρουσιάσει το βιβλίο του. Κι αυτό γιατί η Μεγάλη Βρετανία είναι δίπλα στη τσικνισμένη πλατεία Συντάγματος. Εκεί, που μύρισε κάρβουνο αρπαχτής ο Κραουνάκης κι έγραψε αμέσως το τραγούδι της κατασαρόλας, ευελπιστώντας ίσως να γίνει ο νέος Διονύσιος Σολωμός του έθνους των μονίμων αγανακτισμένων. Κι έτσι, αναπόφευκτα η όποια εκδήλωση πολιτισμού και τέχνης είναι καταδικασμένη σε αναγκαστική ακύρωση, λόγω των ολίγων που διασκεδάζουν στο Σύνταγμα και ενίοτε ξεσπούν αδιακρίτως σε όποιον μπαινοβγαίνει στο Ναό της Δημοκρατίας. Το λυπηρό της σκηνής, είναι ότι οι αγανακτισμένοι μιλούν στο όνομα της "Δημοκρατίας". Μιας Δημοκρατίας, όμως, που στις μέρες μας αναγκάζεται να φυγαδεύται από την κακότροπα εκφρασμένη αγανάκτηση των Ανατολιτών, με τους "εκπροσώπους ομάδων" που αμέσως έπιασαν τα πόστα σε μια κατά τα λοιπά ειρηνική διαδήλωση αυθορμήτων. Μια Δημοκρατίας που θα κατακρεουργηθεί ξανά όταν στηθούν κάλπες εθνικών εκλογών, αφού οι ίδιοι που τώρα εμφανίζονται ως τιμητές και προσπιστές της θα απέχουν λόγω άποψης και θα ολοκληρώνουν έτσι το λάθος τους.

Μια βόλτα στη πλατεία Συντάγματος, μαζί με το άκουσμα από ντουντούκες και τη θέα του πανό που γράφει "συμμετέχουμε σε πανελλαδική απεργία", προσφέρει εικόνες από παραγεμισμένους κάδους με κουτάκια μπίρας και χαρίζει ευωδιές από καλοψημένα σουβλακολουκάνικα. Αν, δε, τύχει να δεις κάποιο γνωστό σου αγανακτισμένο (με τη γυναίκα του) και του δώσεις χειραψία, θα νιώσεις τη κόλλα της ζάχαρης από το μαλλί της γριάς. Μοιάζει το ανατολίτικο σκηνικό σαν κακέκτυπο 9ημερου στη Γιάννουλη της Λάρισας, που μόνο τα συγκρουόμενα λείπουν κι ο γύφτος με την αρκούδα που ξέχασε να διασώσει ο Αρκτούρος, γιατί ο Μπουτάρης έχει άλλα θέματα να ασχοληθεί...
Βλέπω, τώρα, ν᾽αγανακτούν οι καταστηματάρχες στη πλατεία Κολωνακίου και στου Ψυρρή, που οι Αθηναίοι θυμήθηκαν παλιούς τρόπους διασκέδασης.
Μόνη σωτηρία, η συναίνεση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για τον διορισμό όλων των αγανακτισμένων στο Δημόσιο, με προεδρικό διάταγμα υπογεγραμμένο από τον Κάρολο. Τον Παπούλια, όχι τον πρίγκιπα της Μ. Βρετανίας. Εδώ, δικέ μου, είναι Ελλαντάν. Μην μπερδεύεσαι...
πηγή: press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...