7 Ιουνίου 2011

Πράξη (και πράξεις) Υποτέλειας.(άρθρο του Δημήτρη Μυ)



thumb
Του Δημήτρη Μυ
Στα 1825, η Γ΄ Εθνική Συνέλευση των Ελλήνων – στη μέση της Επανάστασης-- αποφάσισε να θέσει την Ελλάδα και τον λαό της κάτω από την «προστασία» της Μεγάλης Βρετανίας και μάλιστα με νόμο: «Το Ελληνικόν Έθνος, δυνάμει της παρούσης πράξεως θέτει εκουσίως την Ιεράν Παρακαταθήκη της αυτού Ελευθερίας, Εθνικής Ανεξαρτησίας και της πολιτικής αυτού υπάρξεως υπό την μοναδικήν υπεράσπισιν της Μεγάλης Βρετανίας». Στα 2011, η Κυβέρνηση Γ. Α. Παπανδρέου, «γυρίζει» πίσω στο χρόνο και εξειδικεύει, ενδεδυμένα με εκσυγχρονιστικούς μανδύες τα  όσα συνεπάγεται (και σημαίνει) ο όρος υποτέλεια.

Οι προσεκτικά διατυπωμένες ανακοινώσεις για τη συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας ύστερα από τη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζ. Κλ. Γιούνκερ την Παρασκευή στο Λουξεμβούργο  παραδίδουν στο Διεθνή Έλεγχο:
Τη δημόσια διοίκηση (επόπτες σε κάθε υπουργείο)
Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων (τι πόσο σε ποιον και με ποιον τρόπο θα πωληθεί απ τη δημόσια περιουσία και πόρους)
Τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό (στο όνομα πάταξης της φοροδιαφυγής η Εποπτεία θα αναλάβει όχι μόνο την είσπραξη των φόρων, αλλά και τη διάθεσή τους για εξόφληση των τοκοχρεολυσίων).
Όλα τα παραπάνω σημαίνουν την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας στην πράξη. Είναι πράξεις οι οποίες θα μείνουν στην ιστορία του τόπου ως η Πράξη Υποτέλειας του 2011.
…εκτός κι αν η ελληνική κοινωνία υπερασπιστεί το Σύνταγμα και εφαρμόσει την ακροτελεύτια  παράγραφό του η οποία ρητά αναφέρει: Ότι η τήρηση του Συντάγματος της χώρας επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων…
πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...