8 Ιουνίου 2011

Προσοχή στην υπερβολή και τον λαϊκισμό! ( άρθρο του Σεραφείμ Κοτρώτσου) & οι απαντήσεις Πάγκαλου (για γέλια)

Προσωπικά έχω ασκήσει επανειλημμένα κριτική στον Θεόδωρο Πάγκαλο.
Για όσα έχει πει κατά καιρούς (από το "όλοι μαζί τα φάγαμε" μέχρι τους "κοπρίτες") και για όσα ΔΕΝ έχει πράξει, συμμετέχοντας σε μία κυβέρνηση αναποτελεσματική.
Άλλωστε, είναι σε όλους γνωστό πως ο αντιπρόεδρος είναι "μαγνήτης" κριτικής.
Χειμαρώδης και ως εκ τούτου ενίοτε άστοχος, πληθωρικός και γι  αυτό συχνά ισοπεδωτικός.
Το ομολόγησε (προς τιμήν του, έστω και καθυστερημένα) κι ο ίδιος, άλλωστε, από τη Βενετία, λέγοντας, σε μία σπάνια έκρηξη αυτοκριτικής ότι "έχει πει αρκετές βλακείς τον τελευταίο καιρό". 


'Αλλο πράγμα, όμως, η κριτική, κι άλλο ο λαϊκισμός.
Προ μηνών μία εφημερίδα δημοσίευσε ρεπορτάζ για το ρεβεγιόν των οικογενειών Παγκάλου και Σηφουνάκη σε κεντρικό πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας.
Κάποια στοιχεία διαψεύσθηκαν, κάποια επιβεβαιώθηκαν.
Το ότι ο αντιπρόεδρος διέπραξε, όμως, ένα σφάλμα δεν σημαίνει πως είναι κατα συρροή "δολοφόνος". 

Η εφημερίδα "Δημοκρατία" είχε, σήμερα, ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Πάγκαλος ταξίδεψε στη Βενετία και διέμεινε στο πανάκριβο ξενοδοχείο Danielli στη νότια άκρη της πλατείας του Αγίου Μάρκου και πάνω στο περίφημο Grand Canale.
Αποδεικνύεται πως ο κ. Πάγκαλος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στη Biennale της Βενετίας και διέμεινε σε ένα κατά πολύ φθηνότερο ξενοδοχείο.
Θα μπορούσε κανείς να ασκήσει κριτική γιατί το νούμερο δύο της κυβέρνησης χάνει ένα πολύτιμο τριήμερο και ταξιδεύει σε μία εκδήλωσης δευτερεύουσας σημασίας -θα αρκούσε, ίσως, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, αφ'  ης στιγμής ο ίδιος ο κ. Γερουλάνος δεν μπορούσε να παραστεί.
Είναι όμως λάθος και εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους η παραπληροφόρηση.
Εδραιώνει την πεποίθηση ότι οι πολιτικοί αδιαφορούν για τον λαό που υποφέρει και συνεχίζουν να διαβιούν στη χλιδή.
Εάν ισχύει, καλώς το επισημαίνουμε. Εάν όχι επωάζουμε ένα επικίνδυνο αβγό. Γιατί δεν αποτελεί λύση να έχουμε λιθοβολημένους πολιτικούς. Το ζητούμενο είναι να αποκτήσουμε ικανούς πολιτικούς.
Υπάρχουν, άλλωστε, χίλιοι λόγοι για να καταγγείλεις έναν πολιτικό.
Για την αναποτελεσματικότητά του, την αδιαφορία του για τις θυσίες των πολιτών, για τα σκάνδαλα, τη φορομπηχτική πολιτική και ούτω καθ΄'  εξής. Ας αρκεστούμε σ'  αυτά...Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΣ: "Ψεύδεται η "Δημοκρατία". Έμεινα στο Gabrielli κι όχι στο Danielli"
Οργισμένη απάντηση εξέδωσε πριν λίγο ο Θόδωρος Πάγκαλος με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία" που τον εμφανίζει να διέμεινε σε πανάκριβο ξενοδοχείο (Danielli) μετά της συζύγου του στη Βενετία, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην Biennale -εξαιτίας της απροθυμίας (;) του αρμόδιου υπουργού Πολιτισμού Π. Γερουλάνου.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαψεύδει κατηγορηματικά το περιεχόμενο του ρεπορτάζ και επιτίθεται με σφοδρότητα στην εφημερίδα του Γιάννη Φιλιππάκη.
Διαβάστε την ανακοίνωση του Θ. Πάγκαλου (εν αναμονή νέου ρεπορτάζ της εφημερίδας):
"" Πρόσφατα εμφανίστηκε στα εκδοτικά πράγματα της χώρας μια εφημερίδα αγνώστου προελεύσεως, αγνώστου ιδιοκτήτη και χωρίς κανείς να γνωρίζει τα κεφάλαια που την χρηματοδότησαν. Ο αριθμός αναγνωστών της δεν δικαιολογεί οικονομικά την ύπαρξή της. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι ποιος βάζει τα χρήματα και γιατί δέχεται να χάνει χιλιάδες ευρώ καθημερινά...


Διαβάστε τη συνέχεια της ανακοίνωσης και δείτε τις φωτό των δύο ξενοδοχείων (στη φωτό επάνω το Gabrielli Sandwich, όπου διέμεινε ο αντιπρόεδρος)

...Η εφημερίδα που μοίρασε σε CD τους λόγους του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου και άλλα συναφή, φέρνοντας ξανά στη ζωή το αλήστου μνήμης σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», δε ζητά ούτε την αλήθεια ούτε απαντήσεις. Το μόνο που επιδιώκουν είναι με κάθε τρόπο και κάθε μέσο την πτώση της Κυβέρνησης, έστω κι αν αυτή η πτώση, ειδικά τώρα, οδηγήσει την χώρα στο χάος. Δεν διστάζουν να σπρώξουν την χώρα στο γκρεμό, καλλιεργώντας τον λαϊκισμό, το μίσος, τον φθόνο και τα πιο ταπεινά ένστικτα του ανθρώπου.
 Η ακροδεξιά διεύθυνση της εφημερίδας "Δημοκρατία" κατασκεύασε ένα ακόμα ψέμα. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας έχει μόνο ένα πραγματικό γεγονός: ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εκπροσώπησε στη Biennale της Βενετίας την χώρα. Όλα τα άλλα που αναφέρει η εφημερίδα "Δημοκρατία" για να κατασκευάσει το δημοσίευμα, και κυρίως το ξενοδοχείο και τα ποσά, είναι παντελώς ψευδή και, φυσικά, θα λογοδοτήσουν γι' αυτά στη δικαιοσύνη.
 Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης διέμεινε στο ξενοδοχείο "Gabrielli Sandwirth" με κόστος 425 ευρώ τη βραδιά, ιδιαιτέρως φθηνό για την πόλη και την εποχή. Βεβαίως, οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της εφημερίδας "Δημοκρατία" θα ήταν ευχαριστημένοι αν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είχε διανυκτερεύσει μόνος του κάτω από μια γέφυρα, ώστε μετά να κυκλοφορήσει με τίτλο: "Ξεφτίλισαν τον ελληνικό λαό σ? όλο τον κόσμο - Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα έξοδα ταξιδιού για την εκπροσώπηση στη Biennalle".
 Το μίσος που σπέρνει το σύστημα που διευθύνει ο 2ος όροφος της Συγγρού, μέσα από συγκεκριμένες εφημερίδες, διάφορα blogs και μεταμεσονύκτιες εκπομπές σε παράνομα κανάλια, θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε ξεσπάσματα βίας, μεγαλύτερα απ? όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα. Αν νομίζουν ότι αυτό το μίσος, ενός λαϊκισμού χωρίς τέλος, μπορούν να το περιορίσουν στην Κυβέρνηση, κάνουν λάθος. Κάθε μέρα παίρνει όλο και πιο ξεκάθαρα αντιδημοκρατικά και αντικοινοβουλευτικά χαρακτηριστικά.
 Οι στιγμές είναι κρίσιμες, η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλα διλήμματα και πρέπει να αποφασίσει ψύχραιμα, γιατί οι αποφάσεις δεν θα καθορίσουν μόνο το παρόν, αλλά το μέλλον όλων και κυρίως των παιδιών μας. Ας αποφασίσουμε με κριτήριο τη λογική και όχι τον θυμό ή την οργή. Ας μην κάνουμε τα λάθη των Αθηναίων όταν αποφάσιζαν ακολουθώντας τον Κλέωνα, που η ιστορία δικαίως τον ονόμασε Δημαγωγό. Και γνωρίζουμε όλοι πού κατέληξε η Αθήνα και η δημοκρατία της επειδή επέλεξε τους δημαγωγούς.

( φωτό: επάνω το Gabrielli Sandwich όπου διέμεινει ο αντιπρόεδρος και κάτω το πανάκριβο Danielli)

πηγή: anatropi2020.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...