7 Ιουνίου 2011

Ο Μπουτάρης απαγόρευσε στον Θεοδωράκη να μιλήσει στην Πλατεία Αριστοτέλους!


Θα «καταλάβω» μόνος μου την Πλατεία Αριστοτέλους.

Από τον Μίκη Θεοδωράκη
 Δ Η Λ Ω Σ Η
Με κάλεσαν να μιλήσω σε συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα. Η απάντησή μου υπήρξε θετική. Επικοινώνησα με τον Πρύτανι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του πρότεινα να πάρει μέρος και αυτός στη συγκέντρωση, πράγμα που δέχθηκε και μάλιστα με συγκίνηση και ιδιαίτερο ενθουσιασμό.
Όλα πήγαιναν ομαλά, έως σήμερα το πρωί που δημοσιοποιήθηκαν τα σχετικά με την συγκέντρωση. Ευθύς αμέσως, πρώτος ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν παραχωρεί την Πλατεία. Χωρίς αιτιολογία. Δεύτερος ο Πρύτανις με … δελτίο τύπου και όχι με απ’ ευθείας επικοινωνία μαζί μου ή με τους διοργανωτές όπως θα ήταν φυσικό αν πράγματι υπήρχε κάποιο αντικειμενικό πρόβλημα, δηλώνει ότι τον … ξεγέλασαν «ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο της εκδήλωσης» και κατόπιν τούτου αρνείται να συμμετάσχει. Τρίτος υποψήφιος ομιλητής μου δήλωσε ότι... 
αδυνατεί να πάρει μέρος, γιατί επιστρέφοντας στο σπίτι του βρήκε δεκάδες υβριστικά και απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα.
Δεν έχω καμμιά αμφιβολία ότι σε λίγο θα υπάρξουν διαδοχικά νέα εμπόδια με στόχο τη ματαίωση της παρουσίας μου στην Θεσσαλονίκη. Παλαιότερα, επί εποχής βασιλευομένης Δημοκρατίας, που είχα το ίδιο πρόβλημα κάθε φορά που σκόπευα να πάω στην Θεσσαλονίκη, γνώριζα το Κέντρο από το οποίο εκπορεύονταν οι απειλητικές προειδοποιήσεις. Σήμερα όμως, σε συνθήκες Δημοκρατίας, αδυνατώ να καταλάβω με ποιο τρόπο συντονίστηκαν ο Δήμαρχος με τον Πρύτανι και γιατί στρέφονται εναντίον μου, μιας και μόλις χτες ήμουν βέβαιος για τα φιλικά τους αισθήματα απέναντί μου.
Εν πάση περιπτώσει δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω σε κείνες τις εποχές, που η Εξουσία με αντιμετώπιζε σαν πολίτη β΄ κατηγορίας.
Η πλατεία Αριστοτέλους υπήρξε πάντοτε έως τώρα χώρος πολιτικών και άλλων εκδηλώσεων και δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανένα να μου στερήσει το δικαίωμα που απολαμβάνουν όλοι οι άλλοι. 
Έτσι στην περίπτωση που επιμείνουν στις απαγορεύσεις και στους αποκλεισμούς, δηλώνω ότι από το απόγευμα της Τετάρτης θα «καταλάβω» μόνος μου τον δημόσιο αυτόν χώρο, που μου ανήκει όπως ανήκει σε όλους και αν τολμούν, ας έλθουν να με διώξουν δια της βίας.

Αθήνα, 7.6.2011

S.N: Ο Μπουτάρης δηλώνει Εθνικά υπερήφανος που ο Κεμάλ είναι Θεσσαλονικιός.
Ο Μπουτάρης θέλει να διοργανώσει παρέλαση γκέι στην Θεσσαλονίκη.
Ο Μπουτάρης αρνείται να παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους στον Μ.Θεοδωράκη για την ομιλία του την Πέμπτη 9/7.
Το πολύ "τσιγάρο" κάνει κακό λέω εγώ!

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος7/6/11 22:31

  Όσον αφορά τους gay ….έχεις την εντύπωση ότι η straight είναι πιο ΈΛΛΗΝΕΣ???
  ΕΧΩ ΔΕΙ εγώ Ελληναράδες στο στρατό να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια πριν από όλους. Η ψυχή μετράει φίλε μου και μόνο και η ηθική που έχεις ως άνθρωπος. Στο Σύνταγμα είναι μόνο straight δηλαδή ….στους gay υπάρχει εμπάργκο ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. δεν έχω πρόβλημα ούτε με τους γκέι ούτε με τον πατριωτισμό τους,αν και δεν μ' αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή την λέξη,αγαπητέ.Μιλώ για έναν άνθρωπο που έχει πλασάρει τον εαυτό τους ως "δήθεν" απελευθερωμένο,προοδευτικό,τσαμπουκά κλπ κάτι δηλαδή διαφορετικό από τα κλισέ που είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια.Και τελικά αποδεικνύεται ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα "καλοφτιαγμένο" στρατιωτάκι των σύγχρονων "δήθεν" σοσιαλιστών του κερατά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος7/6/11 23:14

  Ακου το πώς πηδιέται κάποιος στο κρεβάτι του δεν τον κάνει ΛΙΓΟΤΕΡΟ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ…..Οι επιθυμίες δεν αρέσκονται σε συζητήσεις και αναλύσεις…Είναι ένστικτα και απολαύσεις. Και όχι δεν είμαι gay. Kκαταρχήν να ξανασυστυθουμε…είμαι γυναίκα 33 ετών ετεροφυλόφιλη….αλλά χωρίς εμμονές ότι είμαι «η παρθενογέννηση του κόσμου» και ότι εγώ έχω όλες τις απαντήσεις.
  Κατά δεύτερον ο Μίκης Θεοδωράκης είναι μορφή στην μουσική και στα γράμματα αλλά δεν είναι και ο ΘΕΟΣ, ΒΟΥΔΑΣ, ΑΛΛΑΧ ότι θες διάλεξε….
  Επειδή είμαι 33 θυμάμαι …..ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,,,, ότι έχει περάσει από αρκετά κόμματα και έχει αλλάξει πολλές απόψεις. Δεν γίνεται να είσαι στο πλευρό της ΔΕΞΙΑΣ ΣΕ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΟΠΟΥ ΔΕΞΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΡΗΜΑ….και να θες επειδή βγαίνει η ψυχή σου να σου συγχωρεθούν όλα.
  Φίλε μου εννοώ ότι είτε Μπουτάρης είτε Θεοδωράκης δεν γουστάρω κανείς να ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΑΙ τον «αγώνα» μας…..ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...