8 Ιουνίου 2011

Περιοδικό Γουώλ Στρητ: Η Ελλάδα πουλάει φθηνά και οι Γερμανοί αγοράζουν





Και ενώ εντείνονται οι πιέσεις των ευρωπαίων εταίρων προς την ελληνική κυβέρνηση στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, προκειμένου να χορηγηθεί το νέο πακέτο βοήθειας και η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, η περιοδικό Γουώλ Στρητ αναγράφει σήμερα σε δημοσίευμά της ότι η «η Ελλάδα πωλείται φθηνά και η Γερμανία αγοράζει"κάνοντας επίσης λόγο στον τίτλο του δημοσιεύματος για" κυνήγι προσφορών στην Ελλάδα ». Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ως παράδειγμα του ΟΤΕ σημειώνοντας πως για το 10% η Deutsche Telekom πλήρωσε μόλις 400 εκατομμύρια ευρώ, όταν πριν τρία χρόνια είχε δώσει 4 δισεκατομμύρια ευρώ για το 30%.
Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης αναφορά και στο ενδιαφέρον γερμανικών εταιρειών για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αλλά και για το ενδιαφέρον του τσεχικού ενεργειακού ομίλου CEZ για είσοδο στην εγχώρια αγορά ενέργειας.
Διαβάστε όλο το άρθρο ...





ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Lawton Και STEVENS LAURA 
Η Ελλάδα είναι για πώληση-φθηνό-και η Γερμανία είναι η αγορά.


Γερμανικές επιχειρήσεις είναι το κυνήγι για ευκαιρίες στην Ελλάδα καθώς το χρέος που επλήγησαν από τις κινήσεις της κυβέρνησης για την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων για τη σταθεροποίηση οικονομικά της χώρας.
Η Deutsche Telekom AG, τη Δευτέρα είπε ότι θα αγοράσει ένα επιπλέον 10% των μετοχών της ΟΤΕ στην Ελλάδα Οργανισμός Α.Ε. για περίπου 400 εκατομμύρια €, ή περίπου 590 εκατομμύρια δολάρια, η αύξηση της γερμανικής εταιρείας ιδιοκτησίας της στο 40%. Η αγορά του ΟΤΕ, καθώς οι ελληνικές τηλεπικοινωνίες είναι γνωστό, θα είναι ένα κλέψει σε σύγκριση με τις σχεδόν € 4,000,000,000 η γερμανική εταιρεία έχει καταβάλει από το 2008 να συγκεντρώσει το ποσοστό της κατά 30%.

Η Deutsche Telekom δεν έχει επιλογή για την πιο πρόσφατη αγορά? Αθηνών άσκησε το δικαίωμα πώλησης που χτυπήθηκε το 2008. Η εταιρεία εξέφρασε την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της στην Ελλάδα, ωστόσο.
Αλλες γερμανικές επιχειρήσεις είναι το κυνήγι παζάρι στην Ελλάδα, παρά τις «μικτές εμπειρίες ξένων επενδυτών στην κρίση έπληξε τη χώρα. Fraport AG, η οποία κατέχει και λειτουργεί το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την εξαγορά% των μετοχών της στην Ελλάδα 55 στη Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Η γερμανική εταιρεία έχει συμμετοχές ή συμβάσεων διαχείρισης σε 12 αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο.
Ελλάδα ελπίζει να πραγματοποιήσει περίπου 50 δισεκατομμύρια € από την ιδιωτικοποίηση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων μέχρι το 2015. Οι πωλήσεις έρχονται, καθώς η χώρα βρίσκεται υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη μείωση της χώρας € 340 000 000 000 στο χρέος.Παρά ένα πρόγραμμα λιτότητας, η Ελλάδα μπόρεσε να πείσει τους πιστωτές της ώστε να μπορεί να αποφύγει την πτώχευση.
Η Γερμανία δεν είναι η μόνη που εκφράζουν ενδιαφέρον για την ελληνική περιουσιακά στοιχεία όταν οι τιμές είναι πιθανό να είναι χαμηλή. CEZ AS, μια εταιρεία ενέργειας που βασίζονται στη Δημοκρατία της Τσεχίας, τον Απρίλιο, δήλωσε ότι εξετάζει ενδεχόμενες εξαγορές των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να πουλήσει ένα 17% στο μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, η ΔΕΗ Corp, μειώνοντας το ποσοστό της στο 34%.
Ορισμένες εταιρείες θα μπορούσε να ψάχνει για έξοδο από την Ελλάδα. Εκπρόσωπος τουHochtief AG δήλωσε ότι η γερμανική κατασκευαστική εταιρεία έχει εξετάσει κάποιο τύπο πώλησης ή αρχική δημόσια προσφορά της επιχείρησης παραχώρησης του, η οποία κατέχει το 40% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, όπου η κίνηση επιβατών μειώθηκε το περασμένο έτος. Hochtief έχει επίσης συμμετοχές σε δύο σημαντικά οδικά έργα διοδίων στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να θέσει μια τιμή για το άνοιγμα Hochtief στην Ελλάδα.
Αλλά για τις γερμανικές επιχειρήσεις για κυνήγι στην Ελλάδα, τη δύναμη της οικονομίας της χώρας τους και μια ιστορία με την ιδιωτικοποίηση θα μπορούσε να παράσχει ένα πόδι.
Γερμανοί έχουν σημαντική εμπειρία με πωλήσεις φωτιά των κρατικών περιουσιακών στοιχείων, είπε ο οικονομολόγος της Capital Barclay του Thorsten Polleit, τονίζοντας τη φρενίτιδα των ιδιωτικοποιήσεων στην πρώην Ανατολική Γερμανία μετά την επανένωση το 1991. Αυτό το είδος της διαδικασίας "δεν συνηγορούν υπέρ της [μεγάλης] τιμές», είπε.
Η Deutsche Telekom put option χτυπήθηκε πριν από τρία χρόνια, όταν η γερμανική εταιρία πρώτο επενδύσει στον ΟΤΕ. Η επιλογή είπε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μεταβιβάσει ένα επιπλέον 10% των μετοχών της γερμανικής εταιρείας από το τέλος του τρέχοντος έτους για το 15% πάνω από την τιμή της αγοράς. Η Deutsche Telekom έχει το δικαίωμα πρώτης άρνησης για επιπλέον κυβέρνηση μερίδιο 6% στον ΟΤΕ. Επικεφαλής της Εκτελεστικής Εξουσίας René Obermann έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, αν υποτεθεί ότι η τιμή είναι σωστή.
Όταν η Deutsche Telekom πρώτη επενδύσει στον ΟΤΕ, η γερμανική εταιρεία αναφέρθηκε πρόσβαση σε υψηλού αναπτυξιακού δυναμικού δεν είναι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε νέα κράτη μέλη της ΕΕ Ρουμανία και τη Βουλγαρία, στις οποίες ο ΟΤΕ λειτουργεί επίσης.
Μέχρι στιγμής, η επένδυση έχει μια απογοήτευση για την Deutsche Telekom, όπως η αδύναμη ελληνική οικονομία έχει επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα του ΟΤΕ. Η Deutsche Telekom ανέφερε € 1,3 δισ. το τέταρτο τρίμηνο χρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων και αδυναμιών στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, η οποία συνέβαλε στην απώλεια 582 εκατομμύρια €. Το πρώτο τρίμηνο τα έσοδα της ελληνικής λειτουργία της Deutsche Telekom μειώθηκαν € 134 000 000 από το προηγούμενο έτος.
Οι αναλυτές έχουν πει ότι ο ΟΤΕ πρέπει να μειώσουν το κόστος, αλλά ότι η διαδικασία έχει παρεμποδιστεί από ένα ισχυρό εργατικό συνδικάτο. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η επένδυση θα μπορούσε να εξακολουθεί να αποδίδει καρπούς, ωστόσο, όταν το χρέος στην Ελλάδα υποχωρεί κρίση.
Η Deutsche Telekom ανακοίνωσε ότι έχει δεσμευτεί για την Ελλάδα. "Φυσικά, το κλίμα στην περιοχή αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο, αλλά υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για ανάπτυξη στο μέλλον,« η Deutsche Telekom εκπρόσωπος Ανδρέας Fuchs είπε.
Αναλυτής Roger Appleyard της RBC Capital Markets, δήλωσε ότι η μακροπρόθεσμη μοιάζει πιο φωτεινή από το παρόν λόγω προσωπικού υπολογιστή διείσδυση είναι χαμηλή και η Ελλάδα πρέπει ακόμη να οικοδομήσουμε ένα επόμενης γενιάς ευρυζωνικών δικτύων.Deutsche Telekom "δεν θα πληρώνουν πολλά έξτρα για το μέρος που παίρνουν τώρα," είπε.
πηγή: anatropi2020.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...