23 Οκτωβρίου 2012

Ποιοι τέσσερις εκδότες κι ένας τραπεζίτης είναι στη λίστα Λαγκάρντ;



Οι ήρωες που θα σας περιγράψουμε είναι από τα πολύ γνωστά ονόματα στον εκδοτικό χώρο.

Ο κοντός… σε μεγάλη ηλικία, πλέον, έχει βγάλει όνομα ότι ξέρει να παίρνει αλλά δύσκολα πληρώνει, και … ξέρει να παίρνει, έχει ντοκτορά! Με αυτό τον τρόπο έχει πάρει και πολλά ακίνητα κι όπως ο ίδιος υποστηρίζει «κανένας δεν μπορεί να με πειράξει…»

Ο έτερος έχει πολλά κοινά με τον πρώτο και έχει πει και την απίστευτη ατάκα ότι τα δάνεια στους εκδότες είναι όπως τα… θαλασσοδάνεια και δεν επιστρέφονται! Του αρέσουν τα εξοχικά σε ακριβά θέρετρα του εξωτερικού και πολιτικά είναι… παντός καιρού!!!



Ο τρίτος της παρέας είναι «νεότερης κοπής» αλλά είχε να μοιάσει… είχε καλούς δασκάλους και τους αρέσουν οι… μαύρες σακούλες! Ένα «άθλημα», που όπως λέει η πιάτσα, το ξέρει πολύ καλά … από εκεί προκύπτουν και οι μεγάλοι χορηγοί.

Η τέταρτη «ψυχή» της παρέας πήγε να πάρει δάνειο από γνωστό τραπεζίτη και η απαίτηση που πήρε ήταν αφοπλιστική… «φέρε μου τα λεφτά που έχεις στο εξωτερικό και παίρνεις δάνειο αύριο…». Αλλά και η απάντηση ήταν αφοπλιστική… «προτιμώ να κλείσω την εφημερίδα» όπως και έκανε… Σίγουρα θα τρίζουν τα κόκαλα του συγχωρεμένου πατέρα από ψηλά.

Ο τελευταίος «ήρωας» είναι μεγάλο όνομα με ιστορία στον τραπεζικό χώρο, υπεράνω υποψίας και με… πολύ χαρτί. Σιγά το νέο, θα σκεφτείτε, «είναι πολλά τα λεφτά Άρη…» έτσι κι αλλιώς.

Κλείνοντας κάνουμε μια ευχή, να ξυπνήσει κάποιο πρωί ένας πατριώτης Εισαγγελέας όπως έγινε στην Ιταλία, να μαζέψει όλα τα λαμόγια και να τα στείλει σε κάποιο ξερονήσι για να ξεβρομίσει ο τόπος…

πηγή:paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...