11 Μαρτίου 2012

Κάνουν ότι δεν άκουσαν την πρόταση Μητσοτάκη


Η τελευταία πρόταση που δημοσίως κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ στη Β' Αθηνών, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπό της παρούσες συνθήκες μιας καθολικής ελληνικής κρίσης, θα μπορούσε να αποτελέσει την αφετηρία μιας προσπάθειας διάσωσης της πολιτικής τιμής των εκπροσώπων σου. Αντί να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του πολιτικού συστήματος όμως, ήδη ξεχάστηκε, ενώ η πλειοψηφία των βουλευτών αδιαφόρησε στο άκουσμά της. 
Σύμφωνα μ᾽ αυτή, όσοι βουλευτές έχουν σημαντικές καταθέσεις πάνω από 200.000 ευρώ ...
 -και δεν είναι σίγουρα λίγοι αυτοί- καλούνται να προβούν μόνοι τους σε μια συμβολική (αλλά ουσιαστική) κίνηση περικοπών και να λάβουν τον κατώτατο μισθό που θεσμοθέτησαν για τους νέους της χώρας. Τα πενιχρά, δηλαδή, 430 ευρώ.
«Καταλαβαίνω ότι τέτοιου είδους προτάσεις δεν είναι εύκολο να γίνουν δεκτές από το Κοινοβούλιο. Εγώ θα εξακολουθήσω να θέτω το θέμα. Να δω αν θα έχει συλλογική ανταπόκριση. Εάν δεν υπάρχει θα σκεφτώ πολύ σοβαρά τί θα κάνω μόνος μου», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη.
Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Μητσοτάκης από τον Ιούνιο του 2011 έχει παραιτηθεί της αποζημίωσης από τις Επιτροπές της Βουλής, ενώ έχει επιστρέψει το βουλευτικό του αυτοκίνητο. Οι δυο αυτές κινήσεις του, όπως ο ίδιος έχει προσημειώσει, εντάσσονται σ᾽ ένα γενικότερο πλαίσιο άλλων πέντε προτάσεων (μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200, κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, κλείσιμο του καναλιού της Βουλής, κατάργηση στην πράξη της βουλευτικής ασυλίας, διαχρονική ανάρτηση των «πόθεν έσχες» των πολιτικών στο διαδίκτυο) για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος.
Φαίνεται, όμως, τα στεγανά και τα αντισώματα αυτού του συστήματος να παραμένουν ισχυρά, ευελπιστώντας προφανώς στη διατήρηση των ισχυρότερων παικτών του, στις επικείμενες εθνικές εκλογές.


Σχόλια Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης
από το press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...