11 Μαρτίου 2012

Μέσω της αξιολόγησης των υπαλλήλων «Παράθυρο» για νέες απολύσεις με τη … νέα κυβέρνηση


Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον αποχωρήσεις στο δημόσιο, στο πλαίσιο των 150.000 αποχωρήσεων που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση μέχρι το 2015, άφησε με δήλωσή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας.  Οι νέες απολύσεις, αν δεν προχωρήσει ικανοποιητικά το πρόγραμμα μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων, θα γίνει μέσω της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχει ήδη ξεκινήσει. 
Ο κ. Ρέππα μιλώντας για τις αξιολογήσεις ανέφερε πως «πρέπει να ληφθεί πρόνοια για τους υπαλλήλους εκείνους που όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησής τους κριθεί ότι θα πρέπει μέσω άλλων διαδικασιών να αξιοποιηθούν ή ακόμη και να ...
 απομακρυνθούν από το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο της μείωσης των απασχολουμένων στο Δημόσιο κατά 150.000».


Οι θέσεις ευθύνης στο δημόσιο έχουν μειωθεί κατά 1860, δηλαδή από 5428 έπεσαν στις 3568. Με την μείωση αυτή εξοικονομούνται από τα επιδόματα των στελεχών 6 εκ ευρώ κατά έτος. 


Μετά το τέλος του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την Διοικητική Μεταρρύθμιση, το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, ο κ. Ρέππας επίσης ανέφερε όσο έχουν γίνει από πλευράς του υπουργείου του για την μείωση των δαπανών και επισήμανε τους εφτά πυλώνες που θα στηριχτεί η διοικητική μεταρρύθμιση. Αυτοί είναι:
1.- Η δομή, η διαχείριση και οι λειτουργίες του κράτους
2.- Η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού
3.- Οι οικονομικές λειτουργίες, γενικός προϋπολογισμός και κατά περίπτωση προϋπολογισμοί
4.- Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση
5.- Η καλή νομοθέτηση για να αποφύγουμε την κακονομία και την πολυνομία
6.- Η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας
7- Η αντιμετώπιση της διαφθοράς.


Τέλος το υπουργείο συντάσσει ήδη την «Χάρτα Δικαιωμάτων του πολίτη και των επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες», την οποία θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα.


από το protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...