10 Μαρτίου 2012

Αποφασίστηκε πτώχευση

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση, η ISDA αποφάσισε τελικά ότι το PSI συνιστά πιστωτικό γεγονός και ως εκ τούτου, ενεργοποιούνται τα CDS, που εκτιμώνται γύρω στα 3,2 δισ. δολάρια.H ενεργοποίηση των Ρητρών Συλλογικής Δράσης (CAC’s), μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα, οδηγεί στην ενεργοποίηση των  CDS.



Αυτή ήταν η ομόφωνη απόφαση που έλαβε η "Διεθνής Ενωσης για την Ανταλλαγή Νομίμων υποχρεώσεων και Παραγώγων', η 'International Swaps and Derivatives Association(ISDA)', η οποία και πυροδοτεί την ενεργοποίηση των "ασφαλίστρων κινδύνου", των CDS.



Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του PSI που ανακοίνωσε η Ελληνική Κυβέρνηση, η συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων έφθασε στο 85,8% , ενώ θα «κλειδώσει» στο 95,7% με την ενεργοποίηση των CACs.


Η συμμετοχή αφορά συνολικά 117 δισ. ευρώ ελληνικού χρέους υπό ελληνικό δίκαιο.


Όπως αναφέρει το Reuters, το ποσό των CDS κυμαίνεται στα 3,16 δις. ευρώ , αν και το τελικό ποσό αναμένεται να είναι ακόμα μικρότερο.


Η διαδικασία πληρωμής τους θα λάβει χώρα τις επόμενες εβδομάδες. 


Όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η ενεργοποίηση των CDS δεν επηρεάζει το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ISDA είναι η εξής: 


"Η Διεθνής Ένωση Swaps και Παραγώγων ανακοίνωσε σήμερα ότι η επιτροπή EMEA αποφάσισε ομόφωνα ότι συνέβη πιστωτικό γεγονός αναδιάρθρωση όσον αφορά την Ελληνική Δημοκρατία. 


Η EMEA αποφάσισε ότι συνέβη πιστωτικό γεγονός με βάση την παράγραφο 4.7(a) του Ορισμού πιστωτικών Παραγώγων της ISDA 2003 (όπως τροποποιήθηκε από την προσθήκη του Ιουλίου 2009) μετά την χρήση των Ρητρών Συλλογικής Δράσης από την Ελληνική Δημοκρατία για την τροποποίηση των όρων του ελληνικού δικαίου που έχουν εκδοθεί από την Ελληνική Δημοκρατία, ώστε να μειωθεί το δικαίωμα όλων των κατόχων των Επηρεαζόμενων Ομολόγων να λάβουν πληρωμές. 


Η Επιτροπή καθόρισε ότι η δημοπρασία για τα απλήρωτα CDS θα διεξαχθεί στις 19 Μαρτίου. 


Η ΙSDA έχει δημοσιεύσει μια λίστα υποχρεώσεων που έχουν εκδοθεί ή έχουν την εγγύηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, την οποία εξετάζει αυτή τη στιγμή η ΕΜΕΑ".


από το newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...