24 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζει να "πουλάει" τρέλα ο Βενιζέλος:«Νέο πρόγραμμα και PSI για να μην γίνουμε Αλβανία ή Μολδαβία»!

«Νέο πρόγραμμα και PSI αλλιώς η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία ή Μολδαβία» ξεκαθάρισε ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανταλλαγή των ομολόγων το οποίο ψηφίστηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ειδικότερα, ο υπουργός εξήγησε ότι υπάρχουν τρεις δρόμοι «Η μια λύση είναι το νέο πρόγραμμα και το PSI που θα οδηγήσει την χώρα σε μια άλλη δημοσιονομική κατάσταση και θα ελαφρύνει τους έλληνες από χρέος 110 δις. Η δεύτερη είναι η...
συντεταγμένη χρεοκοπία εντός ευρώ που σημαίνει αυστηρότερος έλεγχος» και συμπλήρωσε ότι «η τρίτη λύση όπως και αν την προσεγγίσει κανείς είναι η συντεταγμένη χρεοκοπία που σημαίνει άδεια ράφια. Η χώρα θα γυρίζει στην δεκαετία του 50 … συντριβή και φτώχια. Θα έχουμε άλλη πολιτική κατάσταση και συσχετισμό δυνάμεων και η Ελλάδα θα έχει γυρίσει σε εποχή που θυμίζει  Αλβανία ή Μολδαβία». Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι αυτοί που επιδιώκουν την ασύντακτη χρεοκοπία το κάνουν  «προκειμένου να εκπληρώσουν την πολιτική στρατηγική τους. Αυτοί είναι το ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ  και στα ίδια καταλήγει η πολιτική του κ. Κουβέλη».

Επιπροσθέτως, ο κ. Βενιζέλος είπε :

Για τους ομολογιούχους
Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι « οι Έλληνες που έχουν αποταμιεύσει μέσω τίτλων ελληνικού δημοσίου θα βρεθεί τρόπος να καλυφθούν απολύτως» συμπλήρωσε ότι «Δεν πρέπει να πούμε τώρα τους τρόπους. Εμείς νύχτα και μέρα ψάχνουμε λύσεις για να καλυφθούν οι έλληνες επενδυτές… Λιγη υπομονή χρειάζεται για να ολοκληρώσουμε την διαδικασία και να βγούμε σε μια άλλη δημοσιονομική κατάσταση» και σημείωσε ότι η ανταλλαγή των ομολόγων που διέπονται από ελληνικό δίκαιο θα ολοκληρωθεί έως την 12η Μαρτίου και αυτή των ομολόγων που διέπονται από διεθνή δίκαια θα ολοκληρωθεί έως την 6η Απριλίου. Πάντως, εξήγησε ότι «το μικρό διάστημα» που θα γίνεται η ανταλλαγή των ομολόγων «όλοι θέλουν να κλονίζουν την Ελλάδα να κερδοσκοπούν σε  βάρος του ευρώ».

Για τα δάνεια
Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι προωθεί ρύθμιση που θα μειώνει δραστικά την παρακράτηση μισθών λόγω δανείων τονίζοντας ότι «η παρακράτηση θα πέσει στα 3/10 του μισθού και αν υπάρχουν και άλλα έσοδα στην οικογένεια τότε η δόση δεν θα υπερβαίνει τα 4/10 του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος. Εχουν διευθετηθεί 750.000 στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια και κάθε εβδομάδα παρακολουθούμε».

Επανακεφαλαιοποίηση τραπεζών
Επιπροσθέτως, είπε ότι από την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το δημόσιο θα πάρει «κοινές μετοχές στο 90% του κεφαλαίου και ένα μικρό ποσοστό θα έείναι της μορφής  μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου. Τα δικαιώματα ψήφου δεν θα ασκούνται στην καθημερινή διοίκηση, αλίμονο αν μετατρέψουμε τις τράπεζες σε ΔΕΚΟ…»

PSI
Πάντως, ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι με την έναρξη του PSI  οι οίκοι θα υποβαθμίσουν την Ελλάδα ενώ τόνισε ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας τον έχει διαβεβαιώσει ότι «Αρκούν οι υπάρχουσες εγγυήσεις» για το τραπεζικό σύστημα και δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθούν οι επιπλέον.

Έντονη κριτική
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε ότι «η ημέρα εξαργύρωσης των πράξεων των πολιτικών κομμάτων δεν είναι μακριά, είναι η Κυριακή των εκλογών. Μου έδωσαν το μνημόνιο και ήθελαν μέσα σε μια ώρα να τους πω ναι ή όχι. Με αυτό το ν.σ. εξυπηρετούνται οι δανειστές μας. Επιμένω ότι η Ελλάδα έπρεπε να ζητήσει περίοδο χάριτος 5 ετών και μετά κεφαλοποίηση του χρέους και να δίνουμε 10 δισ. στον χρόνο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι «Δεν σώζετε την χώρα αλλά οδηγείτε σε χρεοκοπία τον ελληνικό λαό.  Η συμφωνία είναι ιστορική για τους δανειστές , τις τράπεζες και τις αγορές ενώ για τον λαό είναι ένα ακόμα βήμα στο ολοκαύτωμα».

Τέλος, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα υπερψηφίσει το PSI.

από το protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...