16 Φεβρουαρίου 2012

Βενιζέλος και Γιουνκέρ άφησαν χαραμάδες αισιοδοξίας - Τη Δευτέρα αποφασίζει το Eurogroup

Sporos: Πολύ αισιοδοξία βρε αδερφέ...δηλαδή τον ήπιαμε! 

Όλα είναι έτοιμα και το πακέτο οριστικοποιήθηκε δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, τονίζοντας παράλληλα ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τη Δευτέρα. Στο ίδιο μήκος κύμματος και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος υπογράμμισε ότι...
στην τηλεδιάσκεψη σημειώθηκε «σημαντική πρόοδος» 

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι απομένουν τεχνικά «αλλά και, κατά βάθος, πολιτικά» ζητήματα, τα οποία αναμένεται να διευκρινιστούν στο euroworking group την Κυριακή, ώστε τη Δευτέρα «με το καλό», όπως είπε χαρακτηριστικά, να ληφθεί η απόφαση για την έγκριση του προγράμματος και να ανακοινωθεί επισήμως το PSI. 

Ο κ. Βενιζέλος παράλληλα αναφέρθηκε στην ψηφοφορία της Κυριακής λέγοντας πως «το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε με ισχυρή πλειοψηφία 2/3 το νέο πρόγραμμα». 

Αναφερόμενος στην τηλεδιάσκεψη είπε πως «αντικείμενο της συζήτησης είναι και η πολιτική κατάσταση και η κοινωνική κατάσταση. Το τι θέλουν οι έλληνες πολίτες. Τίθενται θέματα τεχνικά αλλά κατά βάθος πολιτικά» τόνισε.

«Από εμάς εξαρτάται αν αυτές τις ημέρες θα κινηθούμε με ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και ενότητα» δήλωσε. 

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση σε όσους ζητούν έξοδο της χώρας από το ευρώ λέγοντας ότι  «δεν προσφέρουν καμία βοήθεια στη χώρα. Δεν αντιλαμβάνονται ότι με την τυφλή τους αντίδραση θέτουν σε κίνδυνο τους μισθούς, τις συντάξεις και το επίπεδο ζωής».

 Αναφερόμενος στους ευρωπαίους ομολόγους του είπε: «τους εξήγησα ότι κάθε δημοκρατικό πολίτευμα έχει τις ιδιαιτερότητές τους αλλά αυτοί θέλουν να ξέρουν ότι απέναντί τους έχουν μία χώρα που έχει συνέπεια και όχι το ένα ή το άλλο κόμμα».

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ από την πλευρά του εμφανίστηκε πεπεισμένος πως το συμβούλιο θα πάρει αποφάσεις για την Ελλάδα στην επόμενη συνάντησή του τη Δευτέρα.

Ο κ. Γιούνκερ αναφέρει ότι κατά την τηλεδιάσκεψη σημειώθηκε «σημαντική πρόοδος» στα ζητήματα που εκκρεμούσαν σχετικά με το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας. 

Όπως διευκρινίζει, το Eurogroup έλαβε «ισχυρές διαβεβαιώσεις από τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση» και η τρόικα ολοκλήρωσε και παρουσίασε την ανάλυσή της για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους της Ελλάδας. 

Ακόμη, σημειώνει ότι η περαιτέρω τεχνική επεξεργασία που έγινε μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας οδήγησε στον εντοπισμό των απαιτούμενων πρόσθετων μέτρων ύψους 325 εκατ. ευρώ και στη διαμόρφωση ενός λεπτομερούς καταλόγου προαπαιτούμενων δράσεων μαζί με ένα χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή τους. 

Οι υπουργοί της Ευρωζώνης «διαπιστώνουν ανάγκη ενισχυμένης επιτήρησης» για την Αθήνα αλλά και ότι θα διασφαλιστεί πως προτεραιότητα θα έχει η αποπληρωμή του χρέους. 

από το newpost.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...