9 Φεβρουαρίου 2012

Eργαλείο για τις επιχειρήσεις τα Social Media



Οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν αξιοποιούν τη δυναμική των Social Media σύμφωνα με τελευταία έρευνα της Advocate/ Burson-Marsteller.
Με βάση τη μελέτη, διαπιστώθηκε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις, αν και έχουν αυξήσει την παρουσία τους στα κανάλια αυτά, επιλέγουν τη μονόδρομη επικοινωνία στο πρότυπο της παραδοσιακής συμβατικής διαφήμισης. H μελέτη πραγματοποιήθηκε από την ομάδα digital της Advocate/B-M και εξέτασε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη σχέση που έχουν τα μέλη του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδας με τα Social Media.
Πιο συγκεκριμένα, η ανάλυση έδειξε ότι το 53% των επιχειρήσεων έχουν πλέον παρουσία σε μία τουλάχιστον από τις τέσσερεις δημοφιλέστερες πλατφόρμες Social Media στην Ελλάδα, το Facebook, το Twitter, το YouTube και τα εταιρικά blogs. Σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη του 2010 πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 20%.
Παρά την έκρηξη του αριθμού των χρηστών Social Media στην Ελλάδα, φαίνεται πως οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν χρησιμοποιούν τα social κανάλια για να ανοίξουν διάλογο με τους καταναλωτές και να ενισχύσουν το customer service τους, αφού μόλις το 30% των εταιρειών που χρησιμοποιούν το Facebook και το 18% των εταιρειών που χρησιμοποιούν το Twitter απαντούν στους χρήστες. 


press-gr.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...