21 Φεβρουαρίου 2012

Οι Έλληνες για εργασία κοιτούν προς...Κύπρο μεριά.

Σημαντικά έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες το ενδιαφέρον που εκφράζεται από Έλληνες για δουλειά στην Κύπρο, ενώ παρόμοια αύξηση παρουσιάζει και η προσπάθεια ελληνικών εταιρειών να εξασφαλίσουν συμβόλαια του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το τελευταίο εξάμηνο, άτομα με υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα, αλλά και απόφοιτοι λυκείου αναζητούν επαγγελματική αποκατάσταση στην Κύπρο. Με βάση την πρόσφατη...
απογραφή πληθυσμού (Στατιστική Υπηρεσία 2011), οι Έλληνες εργαζόμενοι στην Κύπρο ήταν 31.000 άτομα και αποτελούσαν το 17,3% του συνόλου των 179.500 μη Κυπρίων εργαζομένων στη χώρα.
Ενδεικτικό στοιχείο είναι και το γεγονός ότι τον περασμένο Ιανουάριο, από τους 597 νέους εγγεγραμμένους, δηλαδή αυτούς που έχουν εγγραφεί για πρώτη φορά στο μητρώο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, 190 προέρχονταν από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», η απασχόληση των Ελλήνων υπηκόων επικεντρώνεται κυρίως σε τέσσερις τομείς: στο λιανικό εμπόριο, στις υπηρεσίες εστίασης και φιλοξενίας, στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Ο Ολύμπιος Τουμάζος, εκτελεστικός διευθυντής της RΑΙ Consultants ανέφερε στην εφημερίδα ότι η εργοδότηση Ελλήνων, εφόσον γίνεται νόμιμα και με σωστούς όρους εργασίας, είναι θετική. Η οικονομία, αναφέρει, μπορεί να επωφεληθεί από την εμπειρία τους σε μεγαλύτερους οργανισμούς, τα ακαδημαϊκά τους προσόντα και την παραγωγικότητά τους, καθώς συνήθως οι οικονομικοί μετανάστες εργάζονται πολύ αποδοτικά.
Σύμφωνα με τη δικηγορική εταιρεία Ανδρέας Νεοκλέους & ΣΙΑΔΕΠΕ, το 2010 λάμβαναν από την Ελλάδα τέσσερα βιογραφικά το μήνα και το 2011 έξι την ημέρα. Και μάλιστα από δικηγόρους με υψηλό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, ηλικίας 30-35 ετών.

από το fimotro


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...