24 Φεβρουαρίου 2012

Στον αέρα η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠαΣοΚ ,άσε που δεν υπάρχει μία.

Διχάζει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ η ημερομηνία της Εθνικής Συνδιάσκεψης με τα μέλη του Παπανδρεϊκού μπλοκ να επιμένουν ότι δεν τίθεται θέμα αναβολής και με την εσωκομματική αντιπολίτευση να διαρρέει πως η αλλαγή των ημερομηνιών έχει κλείσει.

Αυτό προκύπτει από την νέα...
σύσκεψη που έλαβε χώρα στην Ιπποκράτους, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου. 

Εκτός του κ. Παπανδρέου συμμετείχαν ο γραμματέας το Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Πάνος Μπεγλίτης, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Βασίλης Έξαρχος.

Την σύσκεψη απασχόλησαν οργανωτικά και οικονομικά ζητήματα, καθώς και τα τεχνικά ζητήματα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ.

Δύο σενάρια για την Εθνική Συνδιάσκεψη

Το πρώτο σενάριο περιλαμβάνει την μετάθεση της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ αργότερα από τις 3 και 4 Μαρτίου, δεδομένου ότι την 1η και 2α Μαρτίου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Πηγές αναφέρουν ότι αυτή η χρονική μετάθεση είναι πιθανή όχι μόνο λόγω της Συνόδου Κορυφής, αλλά και προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χρόνος ώστε το ΠΑΣΟΚ να συζητήσει τα "κείμενα βάσης" για τον απολογισμό της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ και τον καθορισμό των αξόνων του προγράμματος με το οποίο θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό.

Επίσης αυτά τα δύο κείμενα θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα συνεδριάσει την Τρίτη.

Το δεύτερο σενάριο διατηρεί την ημερομηνία της Εθνικής Συνδιάσκεψης για 3 και 4 Μαρτίου, με την δεύτερη μέρα να μετατρέπεται σε Εθνικό Συμβούλιο όπου θα υποβληθούν και θα ανακηρυχθούν υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Το σενάριο αυτό στηρίζουν κυρίως τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. 

Σε κάθε περίπτωση από το ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει να προτάξουν έναντι των εσωτερικών τους διαδικασιών τις όποιες εξελίξεις αφορούν την χώρα, ενώ δύσκολα θα αλλάξει η ημερομηνία εκλογής του νέου προέδρου (έχει αποφασιστεί για τις 18 Μαρτίου). 

Προβληματισμός για την εκλογή από την βάση

Πάντως προβληματισμός υπάρχει για την διαδικασία εκλογής από την βάση.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει , υπάρχει εδώ και καιρό εισήγηση του Γ.Ανωμερίτη, η οποία περιγράφει ως ανέφικτη και επικίνδυνη την διαδικασία εκλογής από τη βάση, για οικονομικούς λόγους αλλά και για το φόβο των επεισοδίων.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ που είναι απλήρωτοι εδώ και καιρό διαμηνύουν ότι δεν θα συμμετέχουν σε μια τέτοια διαδικασία εάν δεν πληρωθούν. Επίσης δεκάδες τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν ενημερώσει την Ιπποκράτους ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις εσωκομματικές εκλογικές απαιτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε και στην σημερινή σύσκεψη.

Οι τέσσερεις παράγοντες που προβληματίζουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι:

- Η αδυναμία των νομαρχιακών να στήσουν εκλογές, αφού τα μέλη δεν δραστηριοποιούνται

- Το μεγάλο κόστος μια τέτοιας εκλογικής διαδικασίας, αφού για να γίνει κανονικά πρέπει να δημιουργηθούν περισσότερα από 400 εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

- Τα επεισόδια που φοβούνται ότι θα προκλήθούν είτε από απογοητευμένους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, είτε από οπαδούς άλλων κομμάτων

- Εκφράζονται φόβοι για χαμηλή συμμετοχή στην διαδικασία, δεδομένου ότι την προηγούμενη φορά η συμμετοχή είχε αγγίξει το 1 εκατ. μέλη.

από το newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...