24 Ιανουαρίου 2012

Νέο «χτύπημα» για την Ελλάδα από τον οίκο αξιολόγησης Moody's.

Ο Σπόρος λέει: Αυτός δεν είναι οίκος αξιολόγησης αλλά "τρομοκρατικός" οίκος. 

Για «αυξημένη πιθανότητα για μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας» προειδοποιεί εκ νέου σε χθεσινή του έκθεση ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.«Σε αυτή την περίπτωση, η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και του κράτους θα επιδεινωθεί σημαντικά και η οικονομία θα βιώσει πολύ πιθανόν μια περαιτέρω σημαντική συρρίκνωση. Μια άτακτη χρεοκοπία θα αυξήσει επίσης την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, συνοδευόμενη από την επιστροφή σε ένα βαθέως υποτιμημένο εθνικό νόμισμα».

Ο οίκος τονίζει ακόμα ότι, αν και το συγκεκριμένο ενδεχόμενο δεν αποτελεί το κεντρικό σενάριο της Moody’s, η πιθανότητα να συμβεί αυξάνεται. “Σε αυτή την περίπτωση, η ικανότητα των Ελλήνων να αποπληρώσουν το χρέος τους θα εξασθενήσει σημαντικά, πέραν αυτού που έχει ήδη εκτιμηθεί”.

Οι αναλυτές και συντάκτες της έκθεσης υποστηρίζουν πως, σε κάθε περίπτωση, οι καλυμμένες ομολογίες δεν μπορούν να έχουν αξιολόγηση πάνω από Β1. Προσθέτουν, ακόμα, πως – επειδή υπάγονται στο αγγλικό δίκαιο, ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ και υποτίμηση του νομίσματος θα σήμαινε σημαντικές απώλειες για τους συγκεκριμένους τίτλους.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...