24 Ιανουαρίου 2012

Έξι "χτυπήματα" σε ένα τριήμερο Πανικού για τον ΓΑΠ.

Ο Σπόρος λέει: Και δεκαέξι να του κάνεις αυτός...πέρα βρέχει.Τώρα ασχολούμαστε με την σοσιαλιστική διεθνή,την χώρα μας θα κοιτάμε; 

«H περίπτωση του Γεώργιου Ανδρέα Παπανδρέου, πρωθυπουργού της Ελλάδας από 6.10.2009 έως 11.11.2011, προσφέρεται οπωσδήποτε για ανθρωπολογική μελέτη, κυρίως για τα εντυπωσιακά συμπτώματα υπεραναπλήρωσης μειονεξίας και απώλειας επαφής με την πραγματικότητα. Όμως το θέμα που ευρύτερα και κατεξοχήν ενδιαφέρει, είναι η στάση της ελλαδικής κοινωνίας απέναντι στο φαινόμενο ΓAΠ. Αποτελεί αυτή η στάση δείγμα συλλογικής συμπεριφοράς τόσο ιδιαίτερο και σπάνιο, που πιθανόν να διεκδικεί και μοναδικότητα στα ιστορικά χρονικά».Αυτή είναι η εισαγωγή της επιφυλλίδας του Χρήστου Γιανναρά στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» στην οποία επιχειρεί να ερμηνεύσει τον κ. Παπανδρέου. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το χτύπημα που δέχθηκε ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα. Η αρχή έγινε από τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, κ. Προβόπουλο, ο οποίος έψεξε δημόσια τον κ. Παπανδρέου για την λάθος, όπως υποστηρίζει, πολιτική που ακολούθησε και έφερε την οικονομία στο χάλι που είναι σήμερα.

Ο ακριβοπληρωμένος κ. Προβόπουλος είχε συμμαχήσει το 2009 με τον κ. Παπανδρέου προκειμένου να παρουσιάσει την εικόνα της χώρας όσο πιο άθλια γίνεται με αντάλλαγμα φυσικά να διατηρήσει με απόφαση του κ. Παπανδρέου στην θέση του!

Σήμερα βλέποντας την καταρρεύσει του μέχρι πρόσφατα «εργοδότη» του κινείται και πάλι αναλόγως χωρίς ωστόσο να έχει άδικο στις βασικές διαπιστώσεις του. Το επόμενο χτύπημα έρχεται από τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ο οποίος ξεκάθαρα επισημαίνει ότι η πολιτική του μνημονίου την οποία εμπνεύστηκε ο κ. Παπανδρέου είναι «μοιραίο πολιτικό λάθος»!

Στην συνέχεια ο Εισαγγελέας κ. Πεπόνης στέλνει τον φάκελο με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ στην Βουλή για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες τόσο του κ. Παπανδρέου όσο και του κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με το «φούσκωμα» του ελλείμματος το 2009. Αυτή την φορά η δικαιοσύνη δεν αρέσει στο ΠΑΣΟΚ, όπως άρεσε στην περίπτωση του Βατοπεδίου και πλείστες άλλες περιπτώσεις, οπότε και αρχίζει πόλεμος κατά του εισαγγελέα! Μέθοδος ξεπερασμένη η οποία προκαλεί αλγεινή εντύπωση στην ελληνική κοινωνία.

Έρχεται αμέσως μετά το ρεπορτάζ στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» για την χλιδάτη ζωή του αδελφού του Νίκου Παπανδρέου το οποίο προκαλεί μεγάλη εντύπωση στην κοινή γνώμη αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη αγανάκτηση. Τέλος έχουμε το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη στο «BHMA» στο οποίο μεταξύ άλλων προτρέπει τον κ. Παπανδρέου να υποκλιθεί και να φύγει οριστικά από την πολιτική σκηνή.


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...