25 Ιανουαρίου 2012

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον "πόλεμο" των media.

Το ΔΝΤ σαρώνει τα media, αλλά δεν είναι η αιτία της καταστροφής. Το πρόβλημα των Μέσων είναι πως πουλάνε ένα προϊόν το οποίο αρνείται ο καταναλωτής να το αγοράσει. Είτε γιατί προσφέρεται δωρεάν από το Internet είτε γιατί όπως συμβαίνει στην περίπτωση των εφημερίδων είναι πολύ κακό για να το αγοράσει.

Από το Μάιο του 2010 που η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο, ο ρυθμός κατάρρευσης των media επιταχύνθηκε. Ο τραπεζικός δανεισμός κόπηκε και ακόμη και μεγάλοι όμιλοι όπως ο ΔΟΛ, αναζητούν άλλους τρόπους χρηματοδότησης, εξαιτίας και των εσωτερικών του ζητημάτων.

Στον Τύπο έκλεισαν οι εφημερίδες, «Απογευματινή» (χωρίς να αποζημιώσει τους εργαζόμενους) ημερήσιο «Βήμα», «Ελεύθερος», «Score Live», «Financial Crimes», «Veto» «Αποκαλύψεις». Δεν κυκλοφορούν εξαιτίας τής μή πληρωμής των εργαζομένων, η «Ελευθεροτυπία» ο «Κόσμος του Επενδυτή» και ο «Φίλαθλος» όπου συνεχίζονται οι πολυήμερες απεργίες. Ταυτόχρονα αρκετά περιοδικά ανέστειλαν την έκδοσή τους, ενώ στα περισσότερα ΜΜΕ επιβλήθηκαν οριζόντιες μειώσεις.

Στην τηλεόραση το Alter, λόγω της υπόθεσης Leo Burnett σταμάτησε να εκπέμπει δικό του πρόγραμμα, ενώ και οι δύο εταιρείες πέτυχαν να μπουν στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Στη διαφήμιση εξαιτίας των παιχνιδιών με τις επιστροφές, αλλά και την μή καταβολή χρημάτων από το δημόσιο μια σειρά από διαφημιστικές εταιρείες έβαλαν λουκέτο προκαλώντας με την πρακτική τους τεράστιες μαύρες τρύπες στα Μέσα.
Τίποτα προς το παρόν, δεν δείχνει να σώζει τα media, διότι δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοια διάθεση, αν και ιδέες υπάρχουν.

media-industry.blogspot

Συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ ο Σεραφείμ Φυντανίδης

Συνελήφθη ο Σεραφείμ Φυντανίδης για χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Έπειτα από έλεγχο της ΔΟΥ Ψυχικού για οικονομικά έτη έως το 2011, αποκαλύφθηκε ότι δεν απέδωσε ΦΠΑ, ύψους περίπου 300.000 ευρώ, ενώ του έχουν καταλογιστεί και σημαντικά πρόστιμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr , o γνωστός δημοσιογράφος κατέβαλε προσπάθεια να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Επιπλέον σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αναζητείται και η σύζυγός του, Βιργινία Βεντουράκη, για χρέη προς το Δημόσιο.

protothema.gr

Μετά τις περικοπές στον ΔΟΛ έρχεται η εκ περιτροπής εργασία

Μετά την απώλεια κατά 20% στους μισθούς των εργαζομένων στον ΔΟΛ, η επόμενη ημέρα επιφυλάσσει την επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σταύρος Ψυχάρης έχει συζητήσει ήδη με τους στενούς του συνεργάτες την εφαρμογή του μέτρου στον οργανισμό σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος της επιχείρησης η οποία εσχάτως πλήττεται από έλλειψη ρευστού. Οι γνωρίζοντες τα σχέδια της διοίκησης θεωρούν την εκ περιτροπής εργασία ένα από τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή στον ΔΟΛ το αμέσως προσεχές διάστημα. Θυμίζουμε ότι ανάλογη συζήτηση έχει γίνει και στον Πήγασο, ενώ ήδη εφαρμόζεται στις εκδόσεις Λυμπέρη.

enimerosi24.gr


Έχει σβήσει από την ατζέντα του τα μεγάλα ονόματα



«Έχει σβήσει όλα τα μεγάλα ονόματα με τους μεγάλους μισθούς από την ατζέντα του, οι οποίοι τα τελευταία τρία χρόνια τον είχαν ξεχάσει», με αυτή τη φράση μάς απάντησε στενός συνεργάτης του Δημήτρη Κοντομηνά όταν τον ρωτήσαμε σχετικά με τα σενάρια που θέλουν διάφορα ονόματα να αναλαμβάνουν την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων του Alpha! Ο επιχειρηματίας σύμφωνα με τον στενό του συνεργάτη δεν πιστεύει στα ηχηρά ονόματα ούτε στις θορυβώδεις μετεγγραφές για να συμπληρώσει με νόημα, «Μην ακούτε αυτά που γράφονται, μόνοι τους αυτόπροτείνονται»! Εικάζεται λοιπόν ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς είναι χολωμένος με τα «βαριά» ονόματα που παρέλασαν στο παρελθόν από τον Alpha και «ευεργέτησε», αυξάνοντας τις περιουσίες τους! Δεν προτίθεται – αν ερμηνεύουμε σωστά, να ασχοληθεί ξανά μαζί τους, θεωρώντας ότι η επόμενη ημέρα στην τηλεόραση δεν θα βασίζεται στα μεγάλα ονόματα!


enimerosi24.gr


Να ανοίξει το κανάλι χωρίς καταβολή μισθών ζητά η διοίκηση του Alter και προτείνει ψαλίδισμα έως και 70% στα δεδουλευμένα τους

Η πρόταση του νέου ΔΣ του Alter στους εργαζόμενους είναι η εξής: Στην ουσία τους ζητά να ανοίξει το κανάλι χωρίς να δώσουν κανένα μισθό από ό,τι χρωστάνε και να παίρνουν ό,τι περισσεύει από τα λειτουργικά έξοδα του σταθμού, μέχρι να μπει στο άρθρο 99 κάτι που υπολογίζουν να γίνει το Πάσχα. Συγκεκριμένα η διοίκηση πρότεινε μεγάλο ψαλίδισμα στα δεδουλευμένα τους και ειδικότερα αναφέρει: την αποχώρηση 285 ατόμων οι οποίοι θα πάρουν άμεσα το 70% των δεδουλευμένων τους ενώ τις αποζημιώσεις τους που θα τους οφείλουν θα τις εισπράξουν σε βάθος ενός έτους. Οι υπόλοιποι που θα μείνουν στο κανάλι θα πάρουν το 40% από αυτά που τους χρωστάνε σε βάθος 2 ετών. Όσοι έχουν παραιτηθεί θα λάβουν μόνο το 10% των δεδουλευμένων τους. Τέλος να αναφέρουμε ότι οι καινούργιοι μισθοί θα είναι προσαρμοσμένοι στη νέα πραγματικότητα, δηλ με περικοπές κτλ.


enimerosi24.gr


6 εκ ευρώ χρωστάνε από διαφημίσεις εντύπων στο MEGA Μπόμπολας & Ψυχάρης.Τα "έχει πάρει" ο Βαρδηνογιάννης που δεν χρωστάει ευρώ!

Για να καταλάβετε σε τι απελπιστική κατάσταση βρίσκεται σήμερα το Mega, οι Μπόμπολας καιΨυχάρης χρωστάνε περίπου από 3 εκ. ευρώ ο καθένας στο Μεγάλο Κανάλι από τις διαφημίσεις των εντύπων τους (Έθνος, Έθνος της Κυριακής, ΤΑ ΝΕΑ, Βήμα κλπ) που ούτως ή άλλως έχουν έκπτωση 70%! Τα ποσά αυτά τα χρωστάνε για διαφημίσεις που έπαιξαν στο κανάλι μόνο το τελευταίο 12 μηνο! Είναι δυνατόν λοιπόν να μην είναι εξοργισμένος με τους συνεταίρους του ο επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο οποίος πληρώνει τα μαλλιοκέφαλά του στο Mega, χωρίς να έχει έντυπα που να διαφημίζεται στο Mega, την ίδια στιγμή που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ από διαφημίσεις δικών του εταιρειών;

fimotro.blogspot




OXI της Πόπης στον Κοντομηνά.
Η ικανοποιητική πορεία της εκπομπής της φαίνεται πως στάθηκε η αιτία που η Πόπη Τσαπανίδου αρνήθηκε στον Alpha να παρουσιάσει το δελτίο ειδήσεων.

Το όνομα της δημοφιλούς παρουσιάστριας έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων στο κανάλι της Κάντζας μόνο που εκείνη δηλώνει πιστή στην πρωινή ζώνη και δεν θέλει να μετακινηθεί.

Έτσι, η νέα διοίκηση του Alpha θα πρέπει να απευθυνθεί αλλού προκειμένου να βρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναικεία παρουσία για να πλαισιώσει τον Αντώνη Σρόιτερ έως το καλοκαίρι που λήγει και το συμβόλαιό του.
Εν αναμονή εξελίξεων, λοιπόν!

metrogreece.gr


Κάτι "μαγειρεύει" ο Λιβάνης.
Καταλυτικό ρόλο στην στροφή Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου υπέρ του Γ. Παπανδρέου ειδικά στο θέμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. έπαιξε ο Αντώνης Λιβάνης από την ημέρα της γιορτής του, όταν τον επισκέφτηκε το όλον ΠΑΣΟΚ. Φυσικά, δεν μπορείς να είσαι υπέρ της οικογένειας και από την άλλη να την χτυπούν τα «Επίκαιρα». Έτσι, άρχισε το ξήλωμα, με απολύσεις που οδήγησαν το Σπύρο Τρίψα σε παραίτηση, καθώς κατάλαβε ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στη γραμμή του περιοδικού. Βέβαια, υπήρχαν και ανταλλάγματα. Βαθύ το παρασκήνιο για να ξυλωθεί ένα έντυπο που ενοχλούσε το σάπιο πολιτικό σύστημα, αλλά το γνωρίζουμε και θα το αποκαλύψουμε σύντομα.

fimotro.blogspot



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...