12 Ιανουαρίου 2012

Κόβονται τα κοινωνικά επιδόματα σε όσους δεν απογραφούν!



Aρχίζει η απογραφή των δικαιούχων κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων από το υπουργείο Υγείας προκειμένου να συσταθεί Ενιαίο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Παροχών. Όσοι δεν απογραφούν θα σταματήσουν να λαμβάνουν το επίδομα, προειδοποιεί το υπουργείο Υγείας με επείγουσα εγκύκλιό του.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι στο τέλος μετά το ξεκαθάρισμα περίπου το 20 με 30% των επιδομάτων θα «ψαλιδιστεί».



Η διαδικασία θα υλοποιηθεί από τα ΚΕΠ σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες και αφορά τους δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας, απροστάτευτων παιδιών, ομογενών και στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ, είτε λαμβάνουν ένα ή περισσότερα Επιδόματα.

Στην επείγουσα εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας σημειώνει: «Η απογραφή κάθε δικαιούχου επιδόματος αποτελεί ατομική του υποχρέωση. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν απογραφεί, δε θα λαμβάνει το επίδομα το οποίο ελάμβανε έως σήμερα.

Μετά το τέλος της απογραφής του ο δικαιούχος θα λάβει κωδικό αριθμό
απογραφής. Η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και η ψευδής δήλωση στοιχείων αποτελεί ποινικό αδίκημα».

Ο δικαιούχος θα πρέπει με βάση τις οδηγίες να δηλώσει υπεύθυνα ότι τα στοιχεία που αναφέρει στην απογραφή είναι
αληθή και ορθά και αναλαμβάνει την ευθύνη για ζημιά που τυχόν προκληθεί σε οποιονδήποτε, από ανακριβή ή αναληθή δήλωση των στοιχείων.


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...