Sporos: Τι νομίζατε;Έχει μπει ο καινούργιος χρόνος και θα σας άφηνα χωρίς...Αννούλα; ΠΟΤΕ!
Όταν η Άννα συνάντησε τον Μάριο στη Ρώμη
Το κατώφλι Palazzo Chigi πέρασε την περασμένη Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, συνοδευόμενη από τον πρέσβη της Ελλάδας στην Ιταλία κ. Καμπάνη. Ήταν μια ιδιωτική συνάντηση, αφού η Άννα Διαμαντοπούλου συνδέεται φιλικά με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι από την εποχή που συνυπηρέτησαν ώς κομισσάριοι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και χειρίστηκαν από κοινού θέματα της Ευρώπης.
Είναι άλλωστε γνωστή στους κύκλους των Βρυξελλών η εκτίμηση που τρέφει ο Ιταλός πρωθυπουργός για την Άννα Διαμαντοπούλου ενώ όλα αυτά τα χρόνια διατήρησαν σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida από τη Ρώμη, ο Ιταλός πρωθυπουργός και η Υπουργός Παιδείας συζήτησαν για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν αυτή την εποχή την ευρωζώνη και κυρίως τα δημοσιονομικά προβλήματα των χωρών της Ένωσης και την κρίση χρέους που διέρχονται πολλές χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.
Η συνάντηση έγινε εν γνώσει του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και ο Ιταλός πρωθυπουργός φαίνεται να εξέθεσε στην κ. Διαμαντοπούλου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιταλία, τα οποία είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά της Ελλάδας. Παρ' όλη την κρίση, η ιταλική βιομηχανία παραμένει ανταγωνιστική τόσο στην Ευρώπη όσο και στη βόρεια Αμερική ενώ η δημόσια διοίκηση της γείτονος διασφαλίζει την εφαρμογή των μέτρων που μόλις πήρε η κυβέρνηση Μόντι. Ο Ιταλός πρωθυπουργός φέρεται να πιστεύει οτι τα μέτρα λιτότητας που μόλις έλαβε η κυβέρνησή του θα δημιουργήσουν ένα πλεόνασμα της τάξης του 5,5% για το 2012, δρομολογώντας έτσι σταδιακά την ανάκαμψη της χώρας.
Η Άννα Διαμαντοπούλου ωστόσο, έχοντας την εμπειρία της εφαρμογής του Μνημονίου, εξέφρασε τις επιφυλάξεις της ως προς τα αποτελέσματα των μέτρων, αφού θεωρεί ότι η ευρωπαϊκή οικονομία βαδίζει «σε μια κινούμενη άμμο».
Ο κ. Μόντι φέρεται επίσης λόγω του ειδικού βάρους της ιταλικής οικονομίας - αφού παραμένει μια ισχυρή βιομηχανική χώρα- έτοιμος να αντισταθεί σθεναρά στις πιέσεις της κ. Μέρκελ και να διαπραγματευθεί με τη Γερμανία ως προς την εκχώρηση της δημοσιονομικής πολιτικής της γείτονος, αφού αντιλαμβάνεται το ρόλο της Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως ισότιμο με αυτόν της Γαλλίας και της Γερμανίας.
iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου