18 Ιανουαρίου 2012

Συνελήφθησαν 47 άτομα εγκληματικής οργάνωσης στην Θεσσαλονίκη.Όλες οι εξελίξεις & τα ονόματα αναλυτικά ως τώρα.

Ο Σπόρος λέει: Ένας κι ένας τα καμάρια μας.Όλοι "φατσούλες" είναι.Και όλοι τους κάπου "μπλεγμένοι" σε κάποια ύποπτη υπόθεση των τελευταίων ετών.Τυχαίο; δεν νομίζω.

Συνελήφθη διευθυντικό στέλεχος της ΕT3.


Έκπληξη προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη και σε όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση ότι μεταξύ των 47 συλληφθέντων για συμμετοχή σε παρακλάδια μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης στη Βόρεια Ελλάδα φέρεται να είναι και ο πρώην διευθυντής ειδήσεων και σύμβουλος διεύθυνσης της ΕΤ3, Γιώργος Φερέτης, ο οποίος από τα τέλη Νοεμβρίου 2011 βρίσκεται σε καθεστώς εφεδρείας.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί, με την αυτόφωρη διαδικασία, 47 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων ο Χρήστος Παπαχατζής, επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης ειδικών υποθέσεων του Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλονίκης, ένας εφοριακός υπάλληλος, δύο τραπεζικά στελέχη, ένα πρώην τραπεζικό στέλεχος, ένας τραπεζικός υπάλληλος, δύο δικηγόροι, ένας αστυνομικός και ένας υπάλληλος της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ.



Σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορούνται τέσσερις αστυνομικοί που υπηρετούν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, Α.Τ. Πλατείας Δημοκρατίας, Α.Τ. Θερμαϊκού, Αστυνομική Διεύθυνση Έβρου, εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη. Μεταξύ αυτών κατηγορείται και ένας απότακτος αστυνομικός.

Η ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την εξάρθρωση τεσσάρων πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Εκτιμάται ότι από την παράνομη δράση των τεσσάρων αυτών εγκληματικών οργανώσεων, το ελληνικό Δημόσιο έχει στερηθεί σημαντικά έσοδα, που υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, δήλωσε: «Η Ελληνική Αστυνομία με την εξάρθρωση των εγκληματικών αυτών οργανώσεων επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι ο αγώνας απέναντι στα οργανωμένα κυκλώματα, που αποκομίζουν παράνομα τεράστια οικονομικά ποσά, στερώντας το ελληνικό Δημόσιο από σημαντικά έσοδα, είναι διαρκής και κυρίως χωρίς διακρίσεις και εκπτώσεις».

Η δικογραφία

Η δικογραφία που σχηματίζεται εις βάρος των συλληφθέντων αφορά στις κατά περίπτωση κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της τοκογλυφίας και εκβίασης κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα. Επιπλέον, η δικογραφία περιλαμβάνει άλλους δύο αστυνομικούς, που κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των πολύμηνων ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η σύνθεση των μελών, που αποτελούσαν τις τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική τους σχέση, εξακριβώθηκε ο τρόπος - μέθοδος δράσης τους ( modus operandi), προσδιορίστηκε ο αριθμός των ατόμων που δανείστηκαν διάφορα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους, εξακριβώθηκαν ιδιώτες και καταστήματα - επιχειρήσεις, οι ιδιοκτήτες των οποίων εκβιάζονταν, προσδιορίστηκε ο τρόπος νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων («ξέπλυμα μαύρου χρήματος»).
eglimatikotita.gr



Πλήρωσε το πάθος του για το καζίνο o Φερέτης. Στο Hyatt τον έβρισκαν πελάτες που τα έχασαν όλα στην ρουλέτα και επειδή έχει... πρόσωπο στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, άθελά του (έτσι θέλουμε να πιστεύουμε) τους πάσαρε σε φίλους επιχειρηματίες που τους δάνειζαν με επιτόκιο 50%!!! Τοκογλυφία λέγεται αυτό στο Ποινικό Δίκαιο. Έμπλεξε άσχημα από το πάθος του. Και χάλασε μια εικόνα πολλών δεκαετιών που είχαν οι τηλεθεατές του.
fimotro.blogspot


Ο συλληφθείς Παπαχατζής.

Περίεργες πληροφορίες διακινούνται από την Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα για τον συλληφθέντα διευθυντή της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης Χρήστο Παπαχατζή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές πρόκειται για έναν από τους πλέον έμπιστους ανθρώπους του υπουργού Οικονομικών. Κάποιοι μάλιστα μιλούν για το alter ego του Βενιζέλου. Είναι κακό αυτό; Όχι απαραίτητα, όσο ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας για τον συλληφθέντα.
Θα επανέλθουμε.
fimotro.blogspot





Ένα από τα 47 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με τα πολλά πλοκάμια στη Θεσσαλονίκη, ήταν και ο οδηγός και συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΟΚ, Θοδωρή Ζαγοράκη.
nonews-news.blogspot


Με την κατηγορία της «απλής συνέργειας» θα παραπεμφθεί αύριο στον αρμόδιο Εισαγγελέα της Θεσσαλονίκης ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΤ-3, ο οποίος συνελήφθη ως μέλος μίας από τις τέσσερις εγκληματικές ομάδες που εξαρθρώθηκαν σήμερα στη συμπρωτεύουσα, ύστερα από παρακολούθηση 8 μηνών. Στα χέρια των αστυνομικών υπάρχουν… χιλιάδες ώρες τηλεφωνικών συνομιλιών, από τις οποίες, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, προκύπτει η εμπλοκή του σε μία από αυτές τις ομάδες. Σύμφωνα με τους αστυνομκούς, οι ομάδες αυτές ήταν μεν ανεξάρτητες μεταξύ τους, αλλά υπήρχαν και «συνεργασίες».
newsblog.gr



Δεν μας αρέσει ο φυσιογνωμικός ρατσισμός, αλλά το 'χει εντελώς ο άνθρωπος! Με τέτοια φάτσα ο Παπαχατζής τουΒενιζέλου, που συνελήφθη σήμερα, θα έπρεπε να πληρώνει τις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης τις οποίες ξέσκιζε κατά τις εφόδους που πραγματοποιούσαν τα κλιμάκιά του! Τι μας θυμίζει; Κάτι από το "Νονό" του Κόπολα.

Βλέπει εσωκομματικά φαντάσματα στον ύπνο του ο Βενιζέλος. Έτσι τουλάχιστον λένε οι δικοί του. Μετά την αποκάλυψη για τον άνθρωπο που τον υποστήριζε με πάθος μέσα στο ΠΑΣΟΚ, τον ΠΑΣΟΚάρχη στο ΣΔΟΕ Χρήστο Παπαχατζή, οι άνθρωποι του Βενιζέλου βλέπουν δάχτυλο Παπανδρέου και τα ρίχνουν όλα στους ανθρώπους του. Σε ποιους; Στους αρμόδιους υπουργούς Χρ. Παπουτσή και Μ. Παπαϊωάννου. Είναι πράγματι άνθρωποί του. Για να πιστεύει όμως ότι του έστησαν τη δουλειά θέλει πολύ φαντασία. Και τέτοια διαθέτει αρκετή ο πολύς Μπένι.




Έχει μεγάλη σημασία η αποκάλυψη του φιλικού μας blackmailmagazine (εδώ). Ο Χρήστος Παπαχατζής που συνελήφθη σήμερα έπαιρνε οδοιπορικά για τις εκτός έδρας μετακινήσεις του (κλικ). Έχει σημασία το έγγραφο γιατί μαθαίνουμε ότι ο διευθυντής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης είχε ξεσαλώσει λόγω της πολιτικής γνωριμίας του με τον Βενιζέλο.

Δεν γράφτηκε πουθενά. Και ενδεχομένως ούτε θα γραφτεί. Μέσα στους 47 που συνελήφθησαν χθες Τρίτη, υπάρχει και ένα κορυφαίο στέλεχος (μέσα στα 4-5 μεγαλοστελέχη) της Τράπεζας Πειραιώςστην Θεσσαλονίκη. Το επώνυμό του αρχίζει από Θ (θα σας το αποκαλύψουμε αύριο). Πάει για κακουργήματα και αυτός. Κατά συνέπεια θα αποφασίσει ο ανακριτής εάν θα προφυλακιστεί ή όχι. Μόνο δυο εκ των συλληφθέντων (οι αστυνομικοί) πάνε για πλημμελήματα, οπότε θα περάσουν αύριο το αυτόφωρο. Οι υπόλοιποι και προθεσμία να ζητήσουν, θα τους κρατήσει ο ανακριτής.

Κρατήστε μια πληροφορία που είναι πολύ σημαντική. Σύμφωνα με έγκυρες δικαστικές πηγές, διοχετεύεται η είδηση - βόμβα, ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η υπόθεση αυτή, της σύλληψης των 47 στην Θεσσαλονίκη, να αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη περίπτωση άσκησης μεγάλων πιέσεων στους δυο οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη. Από το ρεπορτάζ μας προκύπτει, ότι εκτός της υπόθεσης Καπελέρη σε σχέση με το λαθρεμπόριο καυσίμων, η σημερινή υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλυφίας την 47 συλληφθέντων στην Θεσσαλονίκη, είναι η δεύτερη μεγάλη υπόθεση για την οποία τους ασκήθηκε ασφυκτική πίεση για να κρατήσουν τα στόματά τους κλειστά! Είναι προφανές ότι οι δυο εισαγγελείς γνώριζαν την πορεία των ερευνών από τις αρμόδιες υπηρεσίες και είχαν όλα τα στοιχεία, καθώς ο ογκώδης φάκελος φαίνεται -όπως οι πληροφορίες αναφέρουν- ότι είχε περάσει από τα χέρια τους.

Και μέσα σε όλα που αφορούν τις σημερινές συλλήψεις, προκύπτει πάλι εμπλοκή του Βατοπεδίου! Δεν υπάρχει πέτρα που να σηκώσουμε και να μην βρούμε από κάτω κάποιους από το βρωμερό κύκλωμα των ανταλλαγών. Ο ένας εκ των συλληφθέντων Μ. Καραμπέρης είναι ένα από τα πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις ανταλλαγές. Ο ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη Μ. Καραμπέρης, με τον οποίο συνομιλεί στο βίντεο ο δικηγόρος Μιχ. Κουκοβίνος για οικόπεδα της Νέας Ραιδεστού, λειτουργούσε κατ’ εντολή του γνωστού και μη εξαιρεταίου επιχειρηματία Πάπιστα. Όπως αποκαλύπτει το crimesonair (εδώ) με το δύσοσμο «βαλτοπέδιο» της «Ανθεμιάς ΑΕ», της οποίας οι διασυνδέσεις φτάνουν στις παρυφές του κόσμου της νύχτας της Θεσσαλονίκης, έχει να κάνει το βίντεο, το οποίο αποκαλύφθηκε και έχει καταγραφεί από κρυφή κάμερα, παρουσιάζοντας τον δικηγόρο Μιχάλη Κουκοβίνο να συνομιλεί με γνωστό ιδιοκτήτη νυκτερινών κέντρων της Θεσσαλονίκης.
Σ αυτό φαίνεται να διαπραγματεύεται την απόσπαση κάποιων ανταλλαγμάτων, ώστε, όπως φέρεται να υποστηρίζει, να μην προχωρήσουν δικαστικά οι διεκδικήσεις των ακτημόνων κατοίκων της Νέας Ραιδεστού, προκειμένου να μην ακυρωθούν κάποιες από τις παραχωρήσεις των οικοπέδων-φιλέτων στη Μονή Βατοπεδίου και κατ επέκταση η πώλησή τους στην «Ανθεμιάς ΑΕ».

όλα από το fimotro.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...