2 Δεκεμβρίου 2011

Πολιτική εξαπάτηση από το βήμα της Βουλής.

Σήμερα στην Βουλή ο κ. Τσίπρας, στην ώρα του πρωθυπουργού, ρώτησε τον κ. Παπαδήμο άν η νέα δανειακή σύμβαση, θα διέπεται από το Αγγλικό Δίκαιο.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας διευκρινίσουμε ότι, η νέα δανειακή σύμβαση, της χώρας μας ή οιασδήποτε χώρας, θα γίνεται, από τον Ιούνιο του 2010, μέσω του μηχανισμού EFSF»
Την σύμβαση EFSF όμως την έχει ήδη υπογράψει ο Παπακωνσταντίνου από 7/6/2010.


Δείτε τώρα στο Βίντεο που ακολουθεί τι απάντησε ο κ. Παπαδήμος για το θέμα..
Σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στην "Ώρα του πρωθυπουργού" για τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης και για την χρήση του αγγλοσαξονικού δίκαιου, απάντησε το πρωί στη Βουλή ο Λουκάς Παπαδήμος. Τόνισε ο κ. Παπαδήμος ότι δεν έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα από τους πιστωτές, να διέπονται οι δανειακές συμβάσεις από το αγγλικό δίκαιο...

Προσέξτε τι γράφαμε στις τον Αύγουστο και τον Νοε.2011 ... EΔΩ και ΕΔΩ

Η νέα δανειακή σύμβαση όπως σας προαναφέραμε, θα διέπεται από τους όρους του EFSF.
Ας δούμε όμως δυο επίμαχες παραγράφους (15 και 16) του EFSF.
15. MISCELLANEOUS


Στα ελληνικά: Κάθε ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη με την παρούσα ο αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλίαπου έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.

Σας θυμίζει τίποτα η πιο πάνω απίστευτη παράγραφος-δέσμευση ;
Eίναι ακριβώς ίδια, πιστή αντιγραφή αντίστοιχης παραγράφου της δανειακής σύμβασης !!!

Δείτε τώρα τι γράφει η επόμενη παράγραφος του EFSF

16.GOVERNING LAW AND JURISDICTION
(1) This Agreement and any non-contractual obligations arising out of or in connection with it shall be governed by and shall be construed in accordance with English law.
(2) Any dispute arising from or in the context of this Agreement shall be settled amicably. In the absence of such amicable agreement, the euro-area Member States agree that ....To the extent there is a dispute between one or more euroarea Member States and EFSF, the Parties agree to submit the dispute to the exclusive jurisdiction of the Courts of the Grand Duchy of Luxembourg. 


Είναι απόλυτα σαφές και ξεκάθαρο ότι η συμφωνία διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο... και ότι σε περίπτωση διαφορών-διαφωνιών, τα θέματα θα παραπέμπονται στο Δουκάτο του Λουξεμβούργου !!!

Τώρα λοιπόν και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ε.Ε θα πάμε σε νέα σύμβαση με βάση το EFSF.
Η σύμβαση όμως αυτή θα πρέπει να περάσει από την βουλή και στην συνέχεια να υπογραφεί.
Έλα όμως, που ο Παπακωνσταντίνου έχει ήδη υπογράψει την EFSF και τους απαράδεκτους όρους που απεμπολούν την εθνική κυριαρχία και εισάγουν ως επικυρίαρχο το αγγλικό δίκαιο..
Με δεδομένο ότι το EFSF έχει υπογραφεί από την χώρα μας, τα όσα απάντησε σήμερα στον κ. Τσίπρα, ο κ. Παπαδήμος είναι εκτός τόπου και χρόνου και κυρίως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, λόγω των δεσμεύσεων που απορρέουν από την ήδη υπογραφείσα συμφωνία EFSF !!!

Η πρόταση και η λύση στο πρόβλημα είναι μια και απλή :
Να πιεστεί η κυβέρνηση από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ώστε σε συνεργασία με τις λοιπές εμπλεκόμενες χώρες (Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ιρλανδία) αλλά και τα υποψήφια "θύματα" Ισπανία, Ουγγαρία, Βέλγιο κλπ..
να ζητήσει την τροποποίηση των άρθρων 15 και 16 του EFSF, έτσι ώστε να μην απεμποληθούν κυριαρχικά δικαιώματα και να μην ισχύσει το Αγγλικό δίκαιο, στην νέα δανειακή σύμβαση.

Υ.ΓΚάτι ήξερε ο Πάνος Καμμένος που επέμενε και επιμένει να μην υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση, λέγοντας : "Υπογραφή της δανειακής σύμβασης είναι το τέλος της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας. Παραδίδεται στους δανειστές το αύριο των παιδιών μας, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Κανένας εκλεγμένος η διορισμένος κυβερνήτης δεν έχει λαϊκή εντολή και εξουσιοδότηση να το κάνει.Ενότητα για Αντίσταση στην παράδοση της Ελλάδας."
exomatiakaivlepo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...