2 Δεκεμβρίου 2011

Άγριο "χώσιμο" του Ρομάνο Πρόντι στη Μέρκελ.


Λάβρος κατά της Γερμανίδας Καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι. Ο κύριος Πρόντι άσκησε οξύτατη κριτική στην κυρία Μέρκελ για τη γενικότερη πολιτική της απέναντι στην κρίση χρέους της Ευρώπης και ειδικότερα για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα.


«Η Μέρκελ δεν αλλάζει ούτε την παραμικρή λεπτομέρεια στην γραμμή της, δεν επιθυμεί καμιά μορφή συνεργασίας, δεν θέλει λύσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απεμπλοκή της κατάστασης. Ακόμα και τη συμμετοχή της Γερμανίας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης την αποφάσισε με το ζόρι και την τελευταία στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Πρόντι, ο οποίος ειδικά για το «ελληνικό πρόβλημα» τόνισε ότι χάθηκε χρόνος, ενώ θα μπορούσε να «λυθεί άμεσα και σιωπηλά, μέσα σε πέντε λεπτά, ενώ, τελικά, μετατράπηκε σε τραγωδία».

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το «κύριο πρόβλημα της Ευρώπης είναι το ότι είναι διχασμένη και δεν διαθέτει την απαιτούμενη δύναμη για να μπορέσει να δράσει».

Ενώ αναφορικά με το τι πρέπει να γίνει τώρα ο κύριος Πρόντι τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να γίνει ένας «δανειστής της ύστατης προσφυγής» και φυσικά να υιοθετηθούν άμεσα τα ευρωομόλογα.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...