2 Δεκεμβρίου 2011

Ο Βενιζέλος θέλει νέο ηγέτη από την Κ.Ο, ο Λοβέρδος από τη βάση και ο Γιώργος… Μολών λαβέ

Εδώ ο κόσμος καίγεται και τα "παλληκάρια" του ΠαΣοΚ χτενίζονται για...αρχηγοί!

Λίγο οι «6» που ζήτησαν αλλαγές (έστω και συντεταγμένα), λίγο ο Ευ. Βενιζέλος με τη δήλωση «κανείς δεν μπορεί να παίζει το παιχνίδι της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης ή της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης», δεν θέλει και πολύ το ΠΑΣΟΚ εδώ που βρίσκεται για να αρχίσουν οι αναταράξεις.



Μέρες τώρα, με δηλώσεις και αρθρογραφία, πέριξ της Ιπποκράτους και της Βουλής παίζεται μια ιδιόμορφη παρτίδα πόκερ. Οι μεν παρακολουθούν τους δε, σπεύδουν να απαντήσουν στις δηλώσεις τους και τούμπαλιν.

Οι μεν (για να ξέρουμε και γιατί μιλάμε) πιστεύουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου απέτυχε και οφείλει να δρομολογήσει τις διαδικασίες των αλλαγών. Οι δε, αντιπαραθέτουν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου στάθηκε όρθια μέσα σε μια παγκόσμια καταιγίδα και ότι ο Γιώργος έχει το δικαίωμα να ηγηθεί εκ νέου του ΠΑΣΟΚ στην μάχη των προσεχών εκλογών.

Με δυο λόγια θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι πρώτοι λένε «τώρα ήρθε η ώρα» και τους δεύτερους να απαντούν «μολών λαβέ».

Την πρώτη παρτίδα πόκερ ακολουθεί μια δεύτερη. Αυτή έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι αλλαγές. Δεν λέμε αν θα γίνουν, γιατί το συγκεκριμένο παιχνίδι αφορά μόνον όσους πιστεύουν τις αλλαγές επιβεβλημένες και μάλιστα πριν από τις εκλογές.

Εδώ η διελκυστίνδα έχει στη μια της άκρη τον Ευ. Βενιζέλο και στην άλλη τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο πρώτος προτείνει η διαδικασία που θα κρίνει ποιος θα είναι ο νέος ηγέτης, θα πρέπει να γίνει στη Βουλή. Η ΚΟ να αποφασίσει ποιος θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία και το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ να εγκρίνει. Ο Βενιζέλος- βλέπετε, πιστεύει ότι σε αυτό το γήπεδο δεν χάνει.

Ο δεύτερος προτείνει τη γνωστή διαδικασία εκλογής από τη βάση, όπως ακριβώς έγινε στο ΠΑΣΟΚ το 2007 και όπως έγινε πλέον και στη ΝΔ το 2009. Ο Λοβέρδος γνωρίζει ότι στη Θεσσαλονίκη ο Βενιζέλος έχει προβάδισμα. Και μια βραχεία κεφαλή στην Αθήνα. Αλλά από εκεί και μετά, όλα αλλάζουν και όλα παίζονται.

Αυτό το όλα αλλάζουν και όλα παίζονται, εικάζουμε ότι το γνωρίζει καλά και ο Βενιζέλος. Έτσι μπορούμε να ερμηνεύσουμε και τη χθεσινή του δήλωση «αντιλαμβάνομαι ότι έχει γίνει μία επιλογή να εστιάζεται η κριτική σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αυτό για παράδειγμα συμβαίνει και με εμένα ως Υπουργό Οικονομικών».

Ωραία αιχμή για τον Γιώργο με τον οποίο θα βρεθούνε να τα πούνε από κοντά εντός των επομένων 24ωρων. Σιγά μην τα βρούνε…
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...