21 Οκτωβρίου 2011

Πρωτοσέλιδο F.Times: "Η Μέρκελ ικετεύει για περισσότερο χρόνο" τους οργισμένους βουλευτές της!


Image
To πρωτοσέλιδο των Financial Times στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο "Η Μέρκελ ικετεύει για περισσότερο χρόνο" υποδηλώνοντας ότι οι νέοι κανόνες της ΕΕ απαιτούν έγκριση της ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας, με αποτέλεσμα η Γερμανίδα καγκελάριος να ζητήσει περισσότερο χρόνο για να διαπραγματευτεί ένα συνολικό πακέτο στις Βρυξέλλες.

Ως γνωστόν, η Α. Μέρκελ εγκατέλειψε τα σχέδια για ομιλία της στο κοινοβούλιο της χώρας της, την Παρασκευή, προκειμένου να είναι σε θέση να δώσει στοιχεία των διαπραγματεύσεων, κάτι που φανερώνει την κρισιμότητα της κατάστασης και τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται.


Η εφημερίδα κάνει λόγο για "οργισμένους βουλευτές" που απαίτησαν περισσότερες πληροφορίες, προτού συμφωνήσουν να διαπραγματευτεί η καγκελάριος στις συνόδους κορυφής.

Η άρνηση αυτή μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει οριστική λύση στις συνόδους, δήλωσε μέλος της Bundestag. Νωρίτερα ο κ. Σόιμπλε απαντούσε επί δύο ώρες σε επιθετικές ερωτήσεις στην επιτροπή προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου, όπου αποκάλυψε ότι λεπτομέρειες σχετικά με πιθανή "μόχλευση" του EFSF είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...