12 Οκτωβρίου 2011

Όλοι παρέα με τον ...Σόρος για να σώσουν τον κόσμο!




Έκκληση προς τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να επιλύσουν το συντομότερο την κρίση χρέους, για να μη καταστραφεί το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα απευθύνουν με ανοιχτή επιστολή τους 97 Ευρωπαίοι πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες, με πρωτοβουλία του Τζώρτ Σόρος.
Η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt δημοσιεύει επιστολή που υπογράφεται από προσωπικότητες της Ευρώπης που συγκέντρωσε ο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έχει επανειλημμένως εκφράσει τους τελευταίους μήνες τις ανησυχίες του για το μέλλον του ευρώ.


Μεταξύ των προσωπικοτήτων περιλαμβάνονται ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο ντ' Αλέμα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ, οι πρώην υπουργοί της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ και Χανς Αϊχελ, επιχειρηματίες όπως ο Γάλλος Μπερτράν Κολόν και ο Ελληνας Στέλιος Ζαβός."Το ευρώ απέχει πολύ από το να είναι τέλειο, ... αλλά σε απάντηση αυτού οφείλουμε να επανορθώσουμε τα κατασκευαστικά σφάλματα της ευρωζώνης αντί να επιτρέπουμε στην κρίση να πλήττει, έως και να καταστρέφει, το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα", αναφέρεται στην επιστολή...


Αυτοί "οι ανήσυχοι Ευρωπαίοι" προτείνουν τρεις λύσεις για την έξοδο από την κρίση:
τη δημιουργία κοινού χρηματοπιστωτικού θεσμού που θα διαθέτει τους απαραίτητους πόρους και θα έχει την ικανότητα να διασφαλίσει ότι οι χώρες μέλη τηρούν τους δημοσιονομικούς κανόνες, την ενίσχυση των ελέγχων και της ρύθμισης του χρηματοπιστωτικού συστήματος και μία στρατηγική οικονομικής σύγκλισης , "διότι το πρόβλημα του χρέους δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς οικονομική ανάπτυξη"."Καλούμε τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης να αναγνωρίσουν ότι το ευρώ έχει ανάγκη από ευρωπαϊκή λύση", καταλήγει η επιστολή. "Η αναζήτηση εθνικών λύσεων θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην κατάρρευση (της ευρωζώνης).
πηγή:anatropi2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...