20 Οκτωβρίου 2011

Χ. Πρωτόπαπας: Είμαστε αναγκασμένοι να ψηφίσουμε το πολυνομοσχέδιο...




Για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις της Συνόδου Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου και το ρευστό πολιτικό σκηνικό μίλησαν την Πέμπτη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

O κ. Πρωτόπαπας χαρακτήρισε ως «περίεργη» τη σύσκεψη Σαρκοζί – Μπαρόζι και ευρωπαίων αξιωματούχων την Τετάρτη. «Δεν καταλαβαίνω πώς έρχονται σε επιμέρους συσκέψεις, από εκεί και πέρα εξελίσσεται μία σοβαρή ιστορία που αφορά το μέλλον της Ευρώπης όχι μόνο της Ελλάδας. Δεν είμαστε σε αισιόδοξη φάση. Με ανησυχεί η Σύνοδος (σ.σ: της Κυριακής) και τα «μετά» δήλωσε.



«Η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο γι’ αυτό ψηφίσαμε χθες και 154 επί της αρχής. Όταν σου λένε ότι χωρίς αυτό θα γίνουμε ΑργεντινήΧ2, ότι θα τρωθεί το τραπεζικό σύστημα έχω εγώ τη δυνατότητα να πω όχι; Με το να πνίγει τους Έλληνες η Ευρώπη, η κ. Μέρκελ, δεν κερδίζει τίποτε» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Πρωτόπαπας δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει να διαπραγματευτεί τους όρους παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, ότι από την όποια λύση δεν πρέπει να διαλυθεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ότι δεν πρέπει να υποστούν πλήγμα τα ασφαλιστικά ταμεία γιατί δεν θα έχουμε συντάξεις, ότι πρέπει να εξασφαλιστεί ομαλή δανειοδότηση της χώρας, ότι θα εξασφαλιστεί αναπτυξιακή βοήθεια στη χώρα και ότι οι οποίοι όροι για τη συμφωνία δεν μπορεί να είναι επιτροπεία.

«Το πολυνομοσχέδιο είναι ύστατο διαπραγματευτικό όπλο σε μία σκληρή μάχη που δίνεται» πρόσθεσε ο κ. Πρωτόπαπας, ενώ έκανε λόγο για βελτιώσεις στο πολυνομοσχέδιο μέχρι την τελευταία στιγμή.

«Μακάρι να λέγατε αυτά που έλεγε ο Ζακ Ντελόρ χθες ότι η Ελλάδα δεν θα πεθάνει θεραπευμένη, αυτά που λέτε σήμερα δεν τα λέγατε επί ενάμιση χρόνο» απάντησε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Έχει εγκαταλειφθεί η γραμμή της τήρησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου» δήλωσε. «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία αδυναμία και μία απομόνωση, στερείται νομιμοποίησης» σημείωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

«Εμείς (σ.σ: η ΝΔ) λέμε ότι θέλουμε αλλαγή μίγματος όπως είπε ο Ντελόρ χθες» πρόσθεσε.
skai.gr



Σπόρος: Κι εμείς είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε το παν ώστε να φύγετε μια ώρα αρχύτερα.
Τώρα όσο αφορά το ότι θα φύγετε μπορώ να σου το διαβεβαιώσω,το πως θα φύγετε όμως δεν μπορώ να σου το εγγυηθώ...πάντως εσύ κάνε κάθε μέρα τον σταυρό σου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...