11 Οκτωβρίου 2011

Νέα «πράσινα» πυρά κατά Βενιζέλου για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών...




Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο και τις νέες φορολογικές κλίμακες, δήλωσε μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εσωτερικών και Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο υπουργός Οικονομικών δέχτηκε και πάλι τα πυρά της Βάσως Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Παπανδρέου σε έντονο ύφος ανέφερε στον κ. Βενιζέλο ότι το πολυνομοσχέδιο χρειάζεται αλλαγές, αλλιώς έτσι όπως είναι μπορεί και να μην ψηφισθεί.



Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως δεν μπορεί αυτοί που έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ να πληρώνουν αναλογικά λιγότερους φόρους από άλλους με μικρότερα εισοδήματα.

Επίσης, ζήτησε την άμεση κατάργηση 77 οργανισμών που ιδρύθηκαν κατά την τελευταία διετία και ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες υπουργών της τελευταίας δεκαετίας και να πάει επιτέλους ένας πολιτικός στη φυλακή.

Στη συνεδρίαση είναι παρόντες, εκτός του κ. Βενιζέλου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε στους βουλευτές ότι η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη, ότι το νοοσχέδιο πρέπει να ψηφισθεί και συμπλήρωσε ότι τα μέτρα πρέπει να ληφθούν έτσι κι αλλιώς.

Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι το νομοσχέδιο δεν θίγει ούτε τον κατώτατο μισθό ούτε της Εθνική Γενική Συλλογική Σϋμβαση Εργασίας.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι στο πλαίσιο των συζητήσεων με την τρόικα θα εξετασθεί οτιδήποτε επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού ιδιωτικού τομέα.
πηγή:TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...