26 Οκτωβρίου 2011

Ο Γκάρι Λίνεκερ και οι...εκλογές.




Tου Σεραφείμ Π. Κοτρώτσου

Ο σπουδαίος Γκάρι Λίνεκερ έλεγε πως "το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι στο οποίο παίζουν 22 ποδοσφαιριστές και κερδίζουν πάντοτε...οι Γερμανοί". Η ρήση έχει προφανή και ευθεία αναλογία σε όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στο προσκήνιο και το παρασκήνιο των ευρωπαϊκών θεσμών.
Η Άνγκελα Μέρκελ επιβάλλει σχεδόν το 100% των επιδιώξεών της για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, κυρίως, όμως, προωθεί με προτεσταντική προσήλωση το σχέδιό της για την επιβολή αποικιοκρατικής εποπτείας στην Ελλάδα.


Δεύτερη επιδίωξή της θα είναι προφανώς να επεκταθεί το "ελληνικό πείραμα" και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, προς υλοποίηση ενός γενικότερου γερμανικού σχεδίου για τη δημιουργία μιας "φθηνής" οικονομικής- επιχειρηματικής ζώνης που θα φιλοξενήσει τις δραστηριότητες της γερμανικής βιομηχανίας.
Αυτά αφορούν την Μέρκελ. Εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Βερολίνου και βάζει υποθήκη για μία πιθανή ανανέωση της θητείας της μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές.
Υπάρχει, όμως, και η Ελλάδα. Η κυβέρνηση Παπανδρέου αποδέχεται, αυτές τις ημέρες, αποφάσεις που λαμβάνονται εκτός συντεταγμένων ευρωπαϊκών θεσμών (Μέρκελ- Σαρκοζί, ΔΝΤ κ.ά) και, ΚΥΡΙΩΣ, θα δεσμεύσουν τη χώρα μέχρι το 2030 -όπως αναφέρεται ρητώς στην έκθεση Λανγκάρντ.
Το ότι από όσα συμφωνούνται αυτές τις ημέρες θα κερδίσουν οι Γερμανοί της Μέρκελ, δεν περιμέναμε να μας το πει ο Λίνεκερ.
Το ζήτημα είναι, με ποιά πολιτική νομιμοποίηση μπορεί η κυβέρνηση να πράξει κάτι τέτοιο. Θέλει να παραδώσει μία χώρα- μαριονέτα, προτεκτοράτο του Βερολίνου και παρία που θα επιβιώνει οριακά στη ζώνη του λυκόφωτος μεταξύ ευρώ και δραχμής; Θέλει να παραδώσει μία χώρα που θα παρακολουθεί τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία να την προσπερνούν;
Ο μεσσιανισμός του Παπανδρέου μπορεί να τον τυφλώνει. Μπορεί να πιστεύει πως εκτεθεί "εθνικό έργο".Οι υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -οι οποίοι θα μείνουν εδώ όταν ο Παπανδρέου θα αναλαμβάνει κάποιο κοσμικό διεθνή ρόλο- το πιστεύουν; Και θα επιτρέψουν να συμβεί;
Με βάση το συμβατικό- "θεσμικό" τρόπο σκέψης του εκπνέοντος πολιτικού συστήματος, η λύση είναι μία: εκλογές. Για να αποφύγουμε τα χειρότερα...
anatropi2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...