26 Οκτωβρίου 2011

ΗΠΑ: Με συλλήψεις και δακρυγόνα απαντάει η αστυνομία στους αγανακτισμένους.



Δεκάδες συλλήψεις πραγματοποίησε η αστυνομία χθες στην Ατλάντα όπου διαδηλωτές έχει κατασκηνώσει σε κεντρικό πάρκο της πόλης, εδώ και δύο εβδομάδες περίπου. Στο Οκλαντ, σημειώθηκε ένταση όταν ξεκίνησε πετροπόλεμος με τους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Πριν την έφοδο της αστυνομίας μετά τα μεσάνυχτα, οι διαδηλωτές είχαν προειδοποιηθεί να εκκενώσουν το πάρκο στην Ατλάντα. Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας, είχαν συμβουλεύσει τους συμμετέχοντες να κρατήσουν ειρηνική στάση σε περίπτωση συλλήψεων, όπως κι έγινε.



Όπως είχε δηλώσει τη Δευτέρα ο δήμαρχος, Κασίμ Ριντ, σχεδιάζει να ανακαλέσει την άδεια που έχει δώσει στους διαδηλωτές του “Occupy Atlanta” να μένουν στο πάρκο, ωστόσο δεν κατέστησε σαφές το πότε θα το κάνει αυτό.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, η αστυνομία, συμπεριλαμβανομένων ειδικών δυνάμεων με εξοπλισμό για εξεγέρσεις, δεκάδων αστυνομικών με μοτοσικλέτες και αρκετούς έφιππους, άρχισε να περικυκλώνει το πάρκο και κάποιοι διαδηλωτές άρχισαν να μαζεύουν τα αντίσκηνά τους.

Όταν εισέβαλλε η αστυνομία στο πάρκο οι συγκεντρωθέντες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Ποιού είναι το πάρκο; Δικό μας» και «Είμαστε εδώ, είμαστε πιο δυνατοί, δεν μπορούμε να το ανεχθούμε αυτό κι άλλο».

Όπως προκύπτει από πλάνα που μετέδωσε η τηλεόραση, οι αστυνομικές δυνάμεις πέρασαν πλαστικές χειροπέδες στους διαδηλωτές και τους οδήγησαν σε λεωφορεία που τους περίμεναν.

nonews-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...