6 Ιουνίου 2011

Οι Financial Times για τους ΑγανακτισμένουςΤην ώρα που οι εγχώριες -ενίοτε ...βαθυστόχαστες- αναλύσεις επιχειρούν δήθεν να κατανοήσουν τι ακριβώς είναι οι "Αγανακτισμένοι", έχοντας, ωστόσο, στο πίσω μέρος του μυαλού τους πως θα υπονομεύσουν το κίνημα διαμαρτυρίας, οι συντηρητικοί Finacial Times προχώρησαν, σήμερα, σε μία ψύχραιμη και αρκετά ακριβή αποτίμηση του φαινομένου. Όπως γράφει το vima.gr,για το κίνημα των «Αγανακτισμένων Ελλήνων»που οι Financial Times τονίζουν πως βασίσθηκε πάνω στο μοντέλο των Ισπανών Indignados αναφέρουν πως πρόκειται για ποικιλόμορφο σώμα διαδηλωτών, που απαρτίζεται από άνεργους αποφοίτους μέχρι περιβαλλοντικά αφυπνισμένους πολίτες και συνταξιούχους που τους συνδέει η οργή κατά των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως το Ελληνικό Κοινοβούλιο βρίσκεται τακτικά στο επίκεντρο των διαμαρτυριών των εργατικών σωματείων που κατά καιρούς εξελίσσονται σε βίαιες συμπλοκές, ωστόσο η συγκεκριμένη παρατεταμένη διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί σοβαρά θέματα για την Κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να εξασφαλίσει πολιτική στήριξη για τα πρόσφατα μέτρα.
Όπως υπογραμμίζεται διακεκριμένοι βουλευτές γίνονται όλο περισσότερο στόχος των διαδηλωτών και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο λαός θεωρεί αρκετούς Έλληνες πολιτικούς υπεύθυνους για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.
Σε αυτό το κλίμα τονίζουν οι Financial Times ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου πρόκειται να ανακοινώσει έκτακτα μέτρα 6,4 δισ. ευρώ σε αυξήσεις φόρων και περικοπές επιδομάτων, αλλά και τις λεπτομέρειες του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικών Μεταρρυθμίσεων, που περιλαμβάνει το κλείσιμο εκατοντάδων παρωχημένων κρατικών οργανισμών, περικοπές επιδομάτων προς τους δημοσίους υπαλλήλους και πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων 50 δισ. ευρώ με το οποίο θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει το νέο πακέτο Ε.Ε .- ΔΝΤ
πηγή: anatropi2020.bogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...