6 Ιουνίου 2011

Ο πολιτικός πανικός της κυβέρνησης και οι απειλές στα μέσα ενημέρωσης (άρθρο του Σεραφείμ Π. Κοτρώτσου)



Η κυβέρνηση αρνείται τα περί επιτρόπων στα υπουργεία

του Σεραφείμ Π. Κοτρώτσου

H συζήτηση σχετικά με την τοποθέτηση "επιτρόπων" της τρόϊκας στα υπουργεία αποτέλεσε μία ακόμα επικοινωνιακή γκάφα ολκής για την κυβέρνηση, ή, κατ΄ άλλους, την σοβαρότερη, έως σήμερα, ένδειξη του πολιτικού πανικού που την έχει κυριεύσει.
Η συζήτηση αυτή ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής, όταν έγινε γνωστή η ανακοίνωση της τρόϊκας με τις απαιτήσεις ενόψει της καταβολής της 5ης δόσης.
Ο όρος περί τοποθέτησης ομάδων "τεχνικής παρακολούθησης" ανά υπουργείο -πέραν της εποπτείας στον οργανισμό που θα μεθοδεύσει τις αποκρατικοποιήσεις- παρέπεμπε σε κάποιου τύπου επιτροπεία. Όλα τα δελτία ειδήσεων, το βράδυ της Παρασκευής, αναφέρθηκαν στο θέμα με αυτήν ακριβώς τη διάσταση, και όλοι οι υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έζησαν, από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι το βράδυ της Κυριακής, με αυτή τη βεβαιότητα.


Οι συνήθως λαλίστατοι, όμως, υπουργοί ( Παπακωνσταντίνου, Λοβέρδος κ.ά) που υπερασπίζονται το σχέδιο της τρόϊκας, προφανώς δεν παρακολουθούσαν δελτία ειδήσεων.
Έτσι, ουδείς από το κυβερνητικό στρατόπεδο ακολούθησε την "επικοινωνιακή πεπατημένη" της τηλεφωνικής παρέμβασης -συνήθως στο δελτίο του Mega.
Η κυβέρνηση φαίνεται, όμως, πως δεν δούλευε, ούτε το Σάββατο.
 Όταν το πρωί της ίδια ημέρας ο Κ. Σκανδαλίδης μίλησε -στην εκπομπή των Ι. Χασαπόπουλου και Μ. Αναγνωστάκη- περί "ξένου μπάστακα", λέγοντας ευθαρσώς ότι σε μία τέτοια περίπτωση "δεν θα είναι εκείνος υπουργός", το Μέγαρο Μαξίμου δεν άκουσε τίποτε.
Ούτε το βράδυ του Σαββάτου που τα δελτία ειδήσεων επανήλθαν στο θέμα και οι κυριακάτικες εφημερίδες είχαν ήδη κυκλοφορήσει και ανέφεραν με πηχιαίους τίτλους το σχέδιο των "τροϊκανών", κάνοντας -ορθά- λόγο για "κατοχή".
Η κυβέρνηση, αίφνης, αντέδρασε το βράδυ της Κυριακής. Με μία 48ωρη επικοινωνιακή καθυστέρηση. Και αντέδρασε για να καταγγείλει τα μέσα ενημέρωσης!
Και -το πιο περίεργο- να απειλήσει κάποια απ΄ αυτά ότι "η κατάρρευση της χώρας θα σήμαινε και τη δική τους κατάρρευση".
Ήτοι, "προσέξτε, έχετε δάνεια, ζείτε στο όριο κι έτσι ένα γενικευμένο πρόβλημα θα παρασύρει τις τράπεζες και τη διαφημιστική αγορά, με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσετε".
Η παρατήρηση σωστή. Όμως, αυτή τη φορά, η αντίληψη ότι η χώρα τελεί υπό κατοχή, δεν εκπηγάζει από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ή τα σχόλια των τηλεοπτικών δελτίων. Ο κόσμος το πιστεύει, και η αναξιοπιστία της κυβέρνησης το εμπεδώνει.
Εάν πρέπει, λοιπόν,η κυβέρνηση να κάνει επίδειξη...μαγκιάς, ας την κάνει, πρώτα στην τρόϊκα, μετά στους υπουργούς και βουλευτές που διαφωνούν και, τέλος, στα εκδοτικά διαπλεκόμενα, τα οποία η ίδια συντηρεί με τις παρεμβάσεις κορυφαίων υπουργών της για νέα δάνεια και νέες "δουλειές"...


ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:
«Τα ψέματα τελείωσαν και όλοι καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους», υπογραμμίζει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι η παραπληροφόρηση και η δημιουργία κλίματος σύχγυσης, είτε εδράζεται σε  σκοπιμότητες είτε όχι, στρέφεται τελικά εναντίον του δημοσίου συμφέροντος.   
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η κυβέρνηση καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την επικίνδυνη παραπληροφόρηση Μέσων Ενημέρωσης τα οποία δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, είτε με ανύπαρκτες "πληροφορίες" για "ξένους Επιτρόπους - Ανθύπατους στα υπουργεία"»,  είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί "κατοχής" στην Ελλάδα.
Με τη συμβολή, με τις θυσίες του Ελληνικού λαού, δίνουμε εδώ και πολλούς μήνες έναν τιτάνιο αγώνα για να σώσουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία, για να διαφυλάξουμε  την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Αγώνα στον οποίο οφείλουν εν πολλοίς την επιβίωσή τους και τα  Μέσα Ενημέρωσης, καθώς η κατάρρευση της χώρας θα σήμαινε και τη δική τους κατάρρευση.

Αρκετά πια λοιπόν με την ανευθυνότητα.
Τα ψέματα τελείωσαν και όλοι καλούνται πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η παραπληροφόρηση και η διαμόρφωση κλίματος σύγχυσης, είτε εδράζεται είτε όχι σε σκοπιμότητες, στρέφεται τελικώς εναντίον του δημοσίου συμφέροντος».
πηγή: anatropi2020.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...