1 Ιουνίου 2011

Αγανάκτησα με τους «Αγανακτισμένους» [άρθρο της Κλειώ Νικολάου]


Πλέον, είναι επιεικώς θλιβερό το θέαμα κάποιων χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι κατεβαίνουν καθημερινά μπροστά στη Βουλή για να δηλώσουν «Αγανακτισμένοι» για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Εμφανώς θιγμένοι από τους Ισπανούς, που πριν από μερικές ημέρες μας έλεγαν «να κάνουμε ησυχία για να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», κατεβαίνουν και διαδηλώνουν εδώ και οκτώ ημέρες στο Σύνταγμα ειρηνικά εισπράττοντας συγχαρητήρια (!) από σύσσωμη την πολιτική ηγεσία, που μας έφερε στην κατάσταση που βρισκόμαστε…(Εδώ φυσικά γελάμε).

Δε θα μπω στη διαδικασία να αναρωτηθώ πόσοι από τους «Αγανακτισμένους» ήταν για χρόνια βολεμένοι στο σαθρό ελληνικό πολιτικοοικονομικό σκηνικό. Ούτε θα αναρωτηθώ πόσοι εξ αυτών είναι δημόσιοι υπάλληλοι που αυτές τις ημέρες κάνουν κατάληψη στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ή στον ΟΤΕ για να εξασφαλίσουν την διαιώνιση των προνομίων που απλόχερα τους έδιναν για χρόνια οι «εθνικοί ευεργέτες». Ακριβώς επειδή υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που έχασαν τις δουλειές τους, συχνά τις κακοπληρωμένες δουλειές τους, λόγω της κακής διαχείρισης της κρίσης που έχει οδηγήσει σε χιλιάδες «λουκέτα» και σε δραματική ύφεση τη χώρα.
Θα ήθελα να επισημάνω, όμως, ότι πιθανότατα οι χιλιάδες αυτοί άνθρωποι – πολλοί εκ των οποίων έχουν κάθε λόγο να είναι «αγανακτισμένοι» – στις επόμενες εκλογές θα ρίξουν λευκό ή άκυρο ή δε θα πάνε να ψηφίσουν, αφήνοντας σε μας τους υπόλοιπους τη χαρά να «βγάλουμε το φίδι από την τρύπα».
Θα ήθελα, επίσης, να ρωτήσω τους «αγανακτισμένους» ποια είναι η εναλλακτική πρόταση που έχουν πλην της «ανοιχτής παλάμης» προς τη Βουλή, που δε συνιστά, πρόταση, κατά την ταπεινή μου άποψη.
Αν οι κύριοι και κυρίες «αγανακτισμένοι» κατέβαιναν ως ένα αληθινό κίνημα, όχι απλά με αγανάκτηση για ό,τι έχει συμβεί αλλά με αληθινές πολιτικές προτάσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας, για έξοδο από την κρίση, για το μέλλον όλων μας, τότε ίσως να άξιζαν ακόμη και την ψήφο μας.
Αυτή την ψήφο που φοβάμαι πως δεν αξίζουν, πια, ούτε τα δύο μεγάλα κόμματα, ούτε οι μικροί σχηματισμοί που αναλώνονται σε κορόνες «κατά του κεφαλαίου» ή κατηγορούν τον πρωθυπουργό που ψήφισε το 44% του ελληνικού λαού ότι κινείται σαν τον Πινοσέτ – ένα δικτάτορα, δηλαδή, που έσφαξε χιλιάδες ανθρώπους επειδή είχαν αντίθετη άποψη από τον ίδιο.
Σε περίπτωση, λοιπόν, που δεν το έχουν καταλάβει οι «Αγανακτισμένοι», η ελληνική κοινωνία έχει πραγματικά ανάγκη, πλέον από ένα νέο πολιτικό σχηματισμό στο πλαίσιο της Αστικής Δημοκρατίας, στην οποία ζούμε πολλά χρόνια και η οποία μας αρέσει! Δεν νομίζω να προτιμά κανείς κάτι ανελεύθερο.
Αντιθέτως, επιθυμούμε ανθρώπους που δεν κουβαλάνε το όνομα μίας ελληνικής πολιτικής δυναστείας, που δεν είναι πολιτικοί επειδή πριν από 40 ολόκληρα χρόνια έλαβαν μέρος σε μία διαμαρτυρία κατά της δικτατορίας, που έχουν κολλήσει κάποια ένσημα εργαζόμενοι (κατά προτίμηση στον ιδιωτικό και όχι στο δημόσιο τομέα), που αγαπούν πραγματικά την Ελλάδα και δεν ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για την πολιτική τους επιβίωση, που τέλος πάντων δεν είναι μέλη του Κοινοβουλίου εδώ και δεκαετίες και που έχουν κάποια πρόταση για πραγματική και εκ βάθρων αλλαγή.
Και που αν δεν εκλεγούν, θα πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους για να ζήσουν!
Αν υπάρχει ένας τέτοιος «Αγανακτισμένος», ειλικρινά εγώ θα τον ψηφίσω.
πηγή: aixmi.gr
SN: Προφανώς η κυρία δεν έχει καταλάβει ότι ακριβώς το γεγονός ότι το κίνημα των αγανακτισμένων δεν έχει καμία κομματική ταυτότητα είναι το μεγαλείο του!
Εσύ κυρία μου ψάξε να ψηφίσεις απ' τα "υπόλοιπα" της διαφθοράς και της μίζας που κυβερνάνε αυτόν τον τόπο.Προφανώς δεν έχεις καταλάβει τίποτα απ' αυτά που συμβαίνουν γύρω σου.  

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/6/11 10:02

    k oxi mono den exeis katalabei alla den psaxneis ,,milas ,,,xoris epixirimata ,,zitas xoris gnosi,,k sthn teliki eisai asxeti gia tetiou typou arthra ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/6/11 10:46

    AKOU KYRIA EPEIDH EXEIS THN EYXERIA TOU LOGOU NOMIZEIS OTI MONO ESY EISAI H EXYPNH THS PAREAS?MESA SE AYTES TIS XILIADES AGANAKTHSMENWN ELLHNWN YPARXOYN NAI POLLOI POU APLWS EINAI APLOI KA8HMERINOI AN8RWPOI KAI NAI YPARXOUN POLLOI POU HTAN BOLEMENOI
    O M W S OLES TIS BOLES MAS OI ELLHNES TIS KERDISAME ME AGWNES ME APERGIES ME AIMA. DEN KATEBHKA STO SYNTAGMA H STIS PLATEIES GIATI EIMAI SE ENA M IKRO NHSAKI TOU AIGAIOU O M W S SYMPARASTEKOMAI SE OLOUS AYTOUS TOYS AN8RWPOUS POU LENE O X I OXI STHN EKMETALEYSH OXI STO XEPOULHMA THS ELLADAS MAS OXI STHN FTWXEIA KAI STHN EXA8LIWSH TOY LAOU MAS DEN EIMASTE ZHTIANOI DEN EIMASTE OI FTWXOI SYGGENEIS TWN EYRWPAIWN EIMASTE O LAOS POU GENNHSE THN DHMOKRATIA TON POLITISMO EIMASTE O LAOS POU OLOI OI LAOI TOU KOSMOU MAS 8AYMAZAN KAI MAS ZHLEYAN. FTANEI PIA KATW TA XERIA APO THN E L L A D A

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/6/11 10:50

    Με τα "αν υπάρχει" και "όταν θα υπάρξει" έφθασε η χώρα σε αυτό το χάλι. Ξυπνήστε, κυρία μου, αυτά που λέτε πως περιμένετε ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΟΤΕ γιατί οι μηχανισμοί του συστήματος τα εξοντώνουν σε χρόνο μηδέν. Αν σας ενοχλούμε όσοι κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα αντί να καθόμαστε ακόμα στον καναπέ μας είστε ελεύθερη να κάτσετε σπίτι σας και να μας αφήσετε να διεκδικήσουμε και το δικό σας δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/6/11 14:37

    Αγαπητή μου κυρία, είμαι σχεδόν ετών 29.. Δουλεύω καθημερινώς απο το πρωί έως και τις 7-8.. όπως ο περισσότερος κόσμος πλέον.. Μετά την εργασία μου κατεβαίνω στο Σύνταγμα όπως βεβαίως, γονείς με τα παιδάκια τους, μωρά και πιο μεγάλα, παππούδες, όλες οι ηλικίες.. Θεωρείτε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πως όλος αυτός ο κόσμος τον μόνο λόγο και επιχείρημα το οποίο διαθέτει είναι ¨η «ανοιχτή παλάμη» προς τη Βουλή¨; Θεωρείτε τον κόσμο τόσο ΒΛΑΚΑ; Διαθέτετε το άνω του μετρίου IQ εσείς, αγαπητή μου κυρία, η οποία αυτό έχετε διακρίνει και εντοπίσει; Με όλο τον σεβασμό, θεωρώ πως πέρα από ανίδεη και επιφανειακή ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ! Θα είχατε καταλάβει ΜΑΛΛΟΝ περισσότερα.. Οπότε δικαίωμά σας είναι να είστε ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ .. και οι ΑΓΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΚΕΙ (ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ) ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ.. ΟΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΙΕΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΣΙΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ.

    ΜΕ ΟΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΚΑΙ ΒΗΧΩ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΑΤΟΥΡΩ
    ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ (στο facebook)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/6/11 00:48

    κανονικά θα έπρεπε να σου απαντήσω στον ίδιο τόνο και υφάκι, δηλαδή εντελώς απαξιωτικά, ποιά είσαι εσύ που θα κρίνεις τον αγώνα μας τόσο πρόχειρα και επιπόλαια, όμως θα προτιμήσω να σου πώ, μπας και ποτέ καταλάβεις τις αηδίες που έγραψες,
    ΚΑΤΕΒΑ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ, ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΊς ΚΑΙ ΝΑ ΔΑΚΡΎΣΕΙΣ,να δούμε αν ποτέ θα ξαναγράψεις κάτι τέτοιο (με την προυπόθεση να μην έχεις να ταίσεις το παιδί σου)

    Αλλά ξέρεις κάτι? κάτι κεφάλια σαν και το δικό σου είναι η αιτία των βασάνων μας, κάτι σαν εσένα και σαν αυτές που χάλασαν τα τακούνια τους στη λάσπη του εθνικού κήπου....
    Για κρεμάλα είσαι κι εσύ κι αυτές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φερτε όλοι σας πισω αυτά που κλέψατε
    πολιτικοί, δημοσιογράφοι, εργατοπατερες, κομματοσκυλα, πολίτες, αγρότες, συνταξιούχοι μαϊμού, παπάδες βατοπεδινοί.
    όλοι όσοι κλέψατε και κλέβετε ακόμη.
    όλα όσα κλέψατε και κλέβετε ακόμη.
    και εσύ που κρύβεσαι πίσω από τον άκη και τον βουλγαράκη. ειδικά εσύ.

    http://sabotaz33.blogspot.com/2011/06/v-for-vendetta.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...